«Ο αγαπημένος παππούς» της Φαίης Μπαρμπαλιά - Ένας παππούς που θα αγαπηθεί από όλα τα παιδιά

Παρουσιάσθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το βιβλίο της Φαίης Μπαρμπαλιά - Μάνεση:  «Ο αγαπημένος παππούς», σε εικονογράφηση της Κλημεντίνης Βασιλοπούλου-Ταλούμη.

«Ο αγαπημένος παππούς» της Φαίης Μπαρμπαλιά - Ένας παππούς που θα αγαπηθεί από όλα τα παιδιά

Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο με θέμα την απώλεια και πιο συγκεκριμένα, πώς θα εξηγήσουμε στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, εν προκειμένω του πατέρα της Φαίης και παππού των παιδιών της Νίκου και Ήλιας, Ηλία Μπαρμπαλιά.

Η παιδοψυχολόγος Μάγια Αλιβιζάτου που έγραψε ένα κατατοπιστικό κείμενο στο βιβλίο, τόνισε ότι το συγκεκριμένο παραμύθι είναι ένα σημαντικό βοήθημα για να προετοιμασθεί το παιδί για την πραγματικότητα της ζωής, που περιλαμβάνει και την καθολικότητα και το αμετάκλητο του θανάτου.

ο αγαπημενος μου παππους

Στην συνέχεια η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη, παιδική φίλη της συγγραφέως, στάθηκε στην δύναμη της Φαίης να καταγράψει και να μοιραστεί τον πόνο της με έναν τρόπο που θα την καταλάβαιναν αυτοί που την ενδιέφεραν πιο πολύ, τα δύο παιδιά της.

Από την πλευρά της η Φαίη Μπαρμπαλιά απέδωσε έναν φόρο τιμής «στον καλύτερο… στον Ηλία… τον μπαμπά μου… που μου έμαθε όλα όσα ξέρω», επισημαίνοντας ότι «η συγκίνηση δεν δηλώνει αδυναμία και ότι η απώλεια είναι μέσα στην ζωή».

Το ίδιο έπραξε και ο εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης ο οποίος μίλησε για το πνεύμα του Ηλία Μπαρμπαλιά που «όπως ο ήλιος φωτίζει την οικουμένη, εφώτισε την δημιουργό του “Αγαπημένου παππούˮ».

Η πιο συγκινητική στιγμή της παρουσίασης ήταν όταν ο Νίκος και η Ήλια Μάνεση οι οποίοι μαζί με την οικογενειακή μικρή φίλη, την Μαρία Στασινοπούλου, ανέγνωσαν αποσπάσματα του βιβλίου.

Όλα τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Λήμνου, για την διαμόρφωση και τον ιατρικό εξοπλισμό του χώρου για τις θεραπείες των καρκινοπαθών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved