Προβλήματα στην εγκυμοσύνη: Με τι μπορεί να έρθει μια έγκυος αντιμέτωπη

15 κοινά προβλήματα που μπορεί να έρθει αντιμέτωπη μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη της!

Προβλήματα στην εγκυμοσύνη: Με τι μπορεί να έρθει μια έγκυος αντιμέτωπη

Η εγκυμοσύνη είναι κάτι αρκετά σπουδαίο στη ζωή μιας γυναίκας. Και όσο ενθουσιασμένη και αν είστε για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας, υπάρχουν προβλήματα με τα οποία θα έρθετε αντιμέτωπη και που δεν μπορείτε να αποφύγετε και αυτό γιατί είναι συνηθισμένα και τα ζει κάθε γυναίκα, άλλη πολύ και άλλη λίγο.

Φυσικά, πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας κάθε φορά που αισθάνεστε δυσφορία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ποια όμως είναι τα πιο κοινά προβλήματα εγκυμοσύνης που ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε; Δείτε τα παρακάτω. Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... δεκαπέντε!

1. Αιμορραγία των ούλων

Στην εγκυμοσύνη μπορεί να πρηστούν και να πονούν τα ούλα σας, ειδικά όταν τα βουρτσίζετε. Ίσως παρατηρήσετε και αίμα κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος, αλλά μην αγχωθείτε. Οι ορμόνες φταίνε και για αυτό.

2. Ζεσταίνεστε

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ζεσταίνεστε ακόμη και αν δεν κάνει ζέστη.

problimata stin egkimosini 3

3. Ακράτεια ούρων

Όταν φταρνίζεστε, ανεβαίνετε μια σκάλα ή ξεκαρδίζεστε στα γέλια, μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχετε ακράτεια ούρων. Αν και μπορεί να ακούγεται ντροπιαστικό, είναι κάτι σύνηθες.

4. Δυσκοιλιότητα

Με όλες αυτές τις αλλαγές που προκαλούν οι ορμόνες στο σώμα σας, μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε ότι έχετε δυσκοιλιότητα. Για να την αποφύγετε ωστόσο, φροντίστε να πίνετε αρκετά υγρά, χυμούς, να τρώτε φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

5. Εφιάλτες

Μπορεί κάποιες φορές να είναι τρομακτικά τα όνειρά σας, αλλά να ξέρετε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχετε έντονα όνειρα όταν είστε έγκυος!

6. Κούραση

Οι πολλές ορμονικές αλλαγές που θα συμβούν στο σώμα σας θα σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένη ακόμη και αν έχετε ξεκουραστεί αρκετά.

problimata stin egkimosini 2

7. Κνησμός

Η ήπια φαγούρα στην κοιλιά σας είναι κοινή και φυσιολογική.

8. Πονοκέφαλος

Μπορεί να εμφανίσετε ήπια κεφαλαλγία τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει πιο έντονη. Ζητήστε βοήθεια από τον γιατρό σας για να τους αντιμετωπίσετε.

9. Διαρροή υγρού από της θηλές

Μπορεί να πιστεύατε ότι θα ξεκινήσατε να παράγετε γάλα μόλις γεννήσετε, αλλά στην πραγματικότητα, το σώμα σας αρχίζει να προετοιμάζει το γάλα από τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης. Το υγρό που βλέπετε ονομάζεται πρωτόγαλα, είναι το πρώτο γάλα που παράγει το σώμα σας.

10. Καούρα και δυσπεψία

Οι ορμονικές αλλαγές (ναι, ακόμη και εδώ οι ορμόνες φταίνε) μπορεί να οδηγήσουν σε καούρες και δυσπεψία. Καθώς το έμβρυό σας μεγαλώνει, η μήτρα σας επεκτείνεται και ασκεί πίεση στο στομάχι σας.

11. Ρινορραγία

Μην σας πιάνει πανικός... Η ρινορραγία όταν είστε έγκυος είναι στην πραγματικότητα κάτι συνηθισμένο και δεν πρέπει να σας κάνει να ανησυχήσετε.

12. Αυξημένα κολπικά υγρά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα παρατηρήσετε αλλαγή όχι μόνο στην ποσότητα των κολπικών υγρών, αλλά και μια διαφορά στην υφή και τη μυρωδιά τους.

problimata stin egkimosini 1

13. Αιμορραγία κόλπου

Όσο σύνηθες και αν μπορεί να είναι, οποιαδήποτε στιγμή παρατηρήσετε αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είτε είναι έντονη, είτε όχι, θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

14. Αϋπνία

Εκτός από την κούραση θα έχετε και αϋπνίες. Η ορμονική ανισορροπία θα σας δυσκολέψει αρκετά στον ύπνο.

15. Πρησμένα πόδια

Η κατακράτηση υγρών, η ζέστη ή ακόμη και η πίεσή σας μπορεί να οφείλεται για τα πρησμένα πόδια σας. Αν παρατηρήσετε πρησμένο το ένα ή και τα δύο πόδια σας, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας!

Με όποιο από τα παραπάνω και αν έρθετε αντιμέτωπη θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας. Όσο απλό και αν ακούγεται κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να το λέτε για να αποφύγετε τυχόν κινδύνους στην εγκυμοσύνη σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved