Όλα όσα χρήσιμα μαθαίνεις στη σχολική εκδρομή του παιδιού

Αν το σχολείο του παιδιού σας διοργανώσει εκδρομή και με τους γονείς, τότε έχετε να μάθετε αρκετά…

Όλα όσα χρήσιμα μαθαίνεις στη σχολική εκδρομή του παιδιού

Κι ενδεχομένως, δεν έχετε φανταστεί. Πολλά σχολεία, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, διοργανώνουν εκδρομή, όπου συμμετέχουν και οι γονείς. Και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφύγετε από την καθημερινότητά σας, να περάσετε χρόνο με το παιδί σας, να διασκεδάσετε και να έρθετε κοντά και με τους υπόλοιπους γονείς.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκδρομή, μπορεί να σας φανεί χρήσιμη, καθώς είναι και μία καλή ευκαιρία για να μάθετε πράγματα σχετικά με το περιβάλλον του σχολείου και να δείτε συμπεριφορές.

Δείτε παρακάτω όλα όσα χρήσιμα μπορείτε να μάθετε από μία εκδρομή, που αν το καλοσκεφτείτε, δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

sxoliki ekdromi 2

Γνωρίζετε καλύτερα τους συμμαθητές του παιδιού σας. Διαπιστώνετε ποιο είναι το παιδί που δημιουργεί προβλήματα, ποιο είναι το αστείο της τάξης, ποιο το πιο ντροπαλό και πάει λέγοντας

Μπορείτε να δείτε πού τοποθετείται το παιδί σας. Ποια είναι η δική του συμπεριφορά.

Ποια είναι η σχέση του παιδιού σας με τους συμμαθητές του. Παίζει καλά μαζί τους, τσακώνονται, τον θέλουν στην παρέα; Είναι η ψυχή της παρέας και περιζήτητος;

Αν υπάρχουν παρέες/ομάδες στην τάξη και αν το παιδί σας συμμετέχει σε κάποια από αυτές ή είναι πιο απομονωμένο. Ή ακόμη, αν το παιδί σας είναι ο/η «αρχηγός».

Μπορείτε να γνωρίσετε λίγο καλύτερα τους γονείς των συμμαθητών. Να δείτε τις συμπεριφορές τους, ποιος είναι ο αγχωτικός, ποιος ο υπερπροστατευτικός, ποιος ο cool.

Και κυρίως, θα δείτε με ποιον ταιριάζετε. Αν μάλιστα, το παιδί βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του σχολείου, είναι μία καλή ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα οι γονείς, και γιατί όχι να κάνετε παρέα, ώστε να κάνουν παρέα και τα παιδιά σας εκτός σχολείου. Θα ανοίξετε, έτσι και λίγο τον κύκλο των γονιών.

Θα διαπιστώσετε, κρίνοντας και από τη συμπεριφορά των παιδιών, αλλά και κάποιων γονιών, πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος της δασκάλας ή του δάσκαλου. Εννοείται ότι θα γνωριστείτε και καλύτερα, πέρα από τις ώρες ενημέρωσης για την πρόοδο του παιδιού.

Και μόνο που θα είστε στο ίδιο λεωφορείο με ένα τσούρμο παιδιά, θα κατανοήσετε απόλυτα τη δασκάλα!

Διαβάστε επίσης

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να γίνει κοινωνικό;

Μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επιλέξουν «σωστούς» φίλους;

Όταν συμπαθείς τον φίλο του παιδιού σου αλλά όχι τους γονείς του

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved