Διάσημες μαμάδες που πέρασαν επιλόχειο κατάθλιψη και μίλησαν για αυτή

Μια στις 10 γυναίκες μπορεί να εμφανίσει επιλόχεια κατάθλιψη που συνοδεύεται από ατονία και δυσαρέσκεια, συμπτώματα που μπορεί να είναι άλλοτε πιο έντονα κι άλλοτε πιο ήπια.

Διάσημες μαμάδες που πέρασαν επιλόχειο κατάθλιψη και μίλησαν για αυτή

Μια νέα μαμά έχει να αντιμετωπίσει πλήθος αλλαγών στο σώμα, τον ψυχισμό και την καθημερινότητά της. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, όμως, δε μπορεί να αναλογιστεί ότι όπως κάθε γυναίκα καλείται να βιώσει όλες τις χαρές και τις δυσκολίες της μητρότητας, έτσι και οι πιο διάσημες μαμάδες που γνωρίζουμε πέρασαν δύσκολες περιόδους. Ποιες από αυτές μίλησαν για την επιλόχειο κατάθλιψη που πέρασαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν;

Gwyneth Paltrow

landscape 1478085165 gwynethpaltrow

Η επιλόχειος κατάθλιψη μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα, ακόμα και σε εκείνες που φαίνονται υπέρλαμπρες και αψεγάδιαστες, όπως η Gwyneth Paltrow. Η διάσημη ηθοποιός μετά τη γέννηση του γιού της το 2006 δήλωσε: «Λειτουργούσα σαν ρομπότ. Δεν ένιωθα τίποτα απολύτως. Δεν λειτουργούσα με βάση το μητρικό μου ένστικτο και ήμουν απαίσια μητέρα. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με το γιό μου. Κοιτάζω φωτογραφίες από όταν ήταν τριών χρονών, και δεν θυμάμαι καν να έχω ζήσει αυτή την περίοδο».

Brooke Shields

Images 14

Και η όμορφη Brooke Shields έπασχε από αυτή την ψυχική νόσο μετά τη γέννηση της κόρης της το 2005. Η ηθοποιός μάλιστα, δέχθηκε αρκετές αρνητικές κριτικές για την χρήση αντικαταθλιπτικών μετά τη γέννα. Δυστυχώς η καλλονή, δεν μπόρεσε να αποδεχθεί τη διάγνωση για τη συγκεκριμένη πάθηση και χειροτέρεψε την κατάστασή της. «Όταν μου το είπαν ντράπηκα. Στην αρχή το έκρυψα και έγινα χειρότερα. Όταν το αποδέχθηκα σώθηκα, πάλεψα και επέζησα. Μην χάνετε χρόνο, ζητήστε βοήθεια το συντομότερο! Το σημαντικότερο είναι να μην περιμένετε να περάσει χωρίς αγωγή» συμβουλεύει τις υπόλοιπες γυναίκες.

Δείτε τις υπόλοιπες μαμάδες στην gallery που ακολουθεί..

Δείτε ακόμα:

Ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου της αποκαλύπτει ότι παλεύει με την επιλόχειο κατάθλιψη (pics)

Gwyneth Paltrow: Συγκλονίζει με την εξομολόγηση για τη «μάχη» της με την επιλόχεια κατάθλιψη

Η εξομολόγηση γνωστής τραγουδίστριας: «Έχω επιλόχειο κατάθλιψη και μετά βίας κουνώ τα πόδια μου»

Επιλόχεια κατάθλιψη: Η σκοτεινή πλευρά της μητρότητας μέσα από φωτογραφίες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved