Νεύρα στην εγκυμοσύνη: 10 τρόποι για να τα καταπολεμήσετε και να χαλαρώσετε

Νεύρα, στρες, συναισθηματικές διακυμάνσεις είναι συχνά ως φαινόμενα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Νεύρα στην εγκυμοσύνη: 10 τρόποι για να τα καταπολεμήσετε και να χαλαρώσετε

Οι ορμονικές αλλαγές, που εκτυλίσσονται κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, φαίνεται πως σε ένα σημαντικό βαθμό ευθύνονται για τις συναισθηματικές μεταπτώσεις της εγκύου. Μάλιστα, συχνά είναι απότομες, αιφνιδιάζοντας την ίδια και τον στενό της περίγυρο.

Τα νεύρα, κυρίως, τους πρώτους μήνες τα κύησης είναι επίσης, ένα συχνό φαινόμενο, που σε γενικές γραμμές αντιμετωπίζονται ως ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Ωστόσο, επειδή έχει αποδειχθεί ότι η κακή ψυχολογική κατάσταση της μέλλουσας μαμάς μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ψυχολογία του μωρού, θα πρέπει να βρίσκει τρόπους να χαλαρώσει.

Να αφήσει στην άκρη όσα την απασχολούν, την προβληματίζουν ή τη φοβίζουν, κυρίως, για την πορεία της εγκυμοσύνης. Και μπορεί η υπόθεση - χαλάρωση να μοιάζει με… βουνό, όμως, οι μέλλουσες μανούλες μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα νεύρα, με τους εξής απλούς τρόπους:

egkimosini neyra 1

Σκεφτείτε θετικά

Όταν το μυαλό σας πηγαίνει σε άσχημες σκέψεις, σκεφτείτε αμέσως, την ημέρα που θα κρατήσετε για πρώτη φορά στην αγκαλιά το παιδί και προσπαθήστε να φανταστείτε πώς θα είναι τα συναισθήματά σας, εκείνη την πρωτόγνωρη στιγμή.

Κάντε σχέδια για το μέλλον

Απλά σχέδια, που όμως, θα σας γεμίσουν με χαρά και μια γλυκιά προσμονή, όπως ότι θα πηγαίνετε βόλτες με το παιδί, θα του αγοράζετε ρουχαλάκια, θα το κρατάτε στην αγκαλιά σας, θα παίζετε μαζί του.

Να είστε ευγνώμων

Βιώνετε την υπέρτατη στιγμή για μία γυναίκα, ένα Θείο δώρο, το θαύμα της ζωής. Και μόνο ότι μπορείτε και το βιώνετε, όταν κάνετε άσχημες σκέψεις ή σας πιάνει άγχος, να σκέφτεστε πόσο τυχερές είστε, που μέσα σας μεγαλώνει μία ζωή.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Βγάλτε από τη διατροφή σας τα junk food και την καφεΐνη. Να πίνετε περισσότερο νερό, χυμούς, ενώ εντάξτε στο διαιτολόγιό σας φρούτα και λαχανικά. Και αν δεν ασκείστε, ξεκινήστε τους περιπάτους ή το κολύμπι, τώρα που έρχεται το καλοκαίρι.

Χαλαρώστε

Και, όταν λέμε, χαλαρώστε, εννοούμε να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε. Αράξτε στον καναπέ σας, βάλτε χαμηλή μουσική και ηρεμήστε. Κάνετε ένα χαλαρωτικό ντους, ξαπλώστε. Όταν είστε στην πίεση και σε ένα μόνιμο άγχος να τα προλάβετε όλα, ακόμη και στην εγκυμοσύνη, δεν θα χαλαρώσετε και θα είστε μονίμως στα νεύρα.

egkimosini neyra 3

Μην κρατάτε μέσα σας όσα σας φοβίζουν

Επικοινωνήστε και συζητήστε τους φόβους και τις ανησυχίες σας για το μέλλον σας με τον σύντροφό σας ή τους φίλους σας

Περάστε ευχάριστα

Συναναστραφείτε με πρόσωπα που σας κάνουν να αισθάνεστε ευχάριστα και αποφύγετε όσους σας δημιουργούν περισσότερο εκνευρισμό.

Ακούστε το σώμα σας

Αν ένα πρωινό ξυπνήσετε και νιώθετε κουρασμένες, δεν πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας. Παραμείνετε στο κρεβάτι και χαλαρώστε την υπόλοιπη ημέρα. Αν είστε εργαζόμενη γυναίκα, πάρτε άδεια από τη δουλειά ή ενημερώστε ότι θα πάτε πιο αργά.

Ζητείστε ένα χέρι βοηθείας

Δεν είναι ντροπή, ούτε είστε μία… superwoman, που όλα τα καταφέρνει. Ζητείστε βοήθεια από το σύζυγό σας, τη μητέρα ή την πεθερά σας στην καθημερινότητά σας. Ειδικά, αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά.

Εκτονωθείτε

Αποφύγετε την απομόνωση ακόμα και αν νοιώθετε ότι θέλετε να «σκοτώσετε» άνθρωπο. Η εκτόνωση μπορεί να είναι πολύ πιο απλή από ότι νομίζετε, αρκεί να το θελήσετε.

Διαβάστε επίσης

Νεύρα στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Νεύρα στην εγκυμοσύνη: Πώς θα τα καταπολεμήσετε

Έχεις νεύρα; Αυτές είναι οι δουλειές του σπιτιού που θα σε βοηθήσουν να εκτονωθείς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved