Το κόλπο με τα λαστιχάκια των μαλλιών, για να μη βάζετε τις φωνές στα παιδιά

Χάνετε συχνά την ψυχραιμία σας και φωνάζετε στα παιδιά; Ιδού το μυστικό για να παραμένετε ψύχραιμες!

Το κόλπο με τα λαστιχάκια των μαλλιών, για να μη βάζετε τις φωνές στα παιδιά

Μεταξύ μας, τώρα, ποια μαμά δεν έχει χάσει την ψυχραιμία της και δεν έχει βάλει, έστω μία φορά τις φωνές στο παιδί; Και μετά το μετανιώνει, εννοείται, αλλά η ένταση και η κούραση της ημέρας, να τα προλάβεις όλα, σε φέρνουν σε τέτοιο σημείο, που εύκολα χάνεις την ψυχραιμία σου, βάζοντας τις φωνές στο παιδί.

Αν, αναζητάς τρόπο να παραμένεις ήρεμη και να μη βάζεις τις φωνές στο παιδί, υπάρχει ένα απλό κόλπο, που θα σε βοηθήσει. Δοκιμασμένο από πολλές μαμάδες και όπως λένε και οι ίδιες, με εγγυημένα αποτελέσματα. Πρόκειται για το κόλπο με τα λαστιχάκια των μαλλιών, που πρώτη το δοκίμασε η Kelly Holmes και το μοιράστηκε με τις υπόλοιπες μαμάδες, μέσα από το προσωπικό της blog. Η ίδια είναι εργαζόμενη μαμά τριών παιδιών, που τρέχει όλη μέρα να τα προλάβει όλα. Και που πολλές φορές, η κούραση, η ένταση και το άγχος τη φέρνουν στα όρια της, βάζοντας συχνά τις φωνές στα παιδιά.

Έτσι, σκέφτηκε να δοκιμάσει το κόλπο με 5 λαστιχάκια μαλλιών, προκειμένου να παραμένει ψύχραιμη, όταν βλέπει ότι φτάνει στα όρια της. «Μία μέρα έσπασα και φώναξα πολύ στα παιδιά μου. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα επιτρέψω να συμβεί ξανά ένα ανάλογο περιστατικό και θα κάνω τα πάντα να διατηρώ την ψυχραιμία μου. Κανείς δεν θέλει μια τεταμένη σχέση με τα παιδιά τους. Αλλά όταν βρίσκεστε στη μέση μιας απογοητευτικής κατάστασης, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε αυτή την υγιή σχέση με το παιδί σας» εξηγεί η ίδια.

Έτσι, ανακάλυψε το κόλπο με τα λαστιχάκι των μαλλιών. Κι έκανε το εξής απλό:

kolpo me lastixaki 2

Πήρε 5 λαστιχάκια μαλλιών που δεν σφίγγουν όταν τα φοράτε στον καρπό.

Το πρωί όταν ξυπνούσαν τα παιδιά, έβαζε τα 5 λαστιχάκια στον δεξιό καρπό. (Όπως εξηγεί, είναι σημαντικό να περιμένετε να ξυπνήσουν τα παιδιά, για να συνδέσετε αυτό το οπτικό ερέθισμα με τη σχέση σας με αυτά και να μην συνηθίσετε να βρίσκονται μονίμως εκεί. Γι’ αυτό και θα πρέπει να βγάζετε τα 5 λαστιχάκια όταν δεν θα είστε μαζί με τα παιδιά. Και όταν θα είστε ξανά μαζί πρέπει να τα βάζετε πάλι.

Όταν «έπιανε» τον εαυτό σας, να θυμώνει με παιδί, μετακινούσε ένα λαστιχάκι στον αριστερό καρπό. Ο στόχος σε αυτό, είναι στο τέλος της ημέρας, να μη χρειαστεί να μετακινήσετε κανένα λαστιχάκι!

Όπως εξηγεί, αν μετακινήσετε το λαστιχάκι, για να το πάρετε πίσω (να το βάλετε, δηλαδή, ξανά στον δεξιό καρπό), θα πρέπει να κάνετε 5 απλά πράγματα, προκειμένου να επανασυνδεθείτε με το παιδί σας και να διώξετε τη στεναχώρια που δημιουργήθηκε μεταξύ σας. Ποια είναι αυτά τα 5 απλά πράγματα; Να ζητήσετε συγγνώμη, να το αγκαλιάσετε, να του πείτε ότι το αγαπάτε, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να πείτε ένα αστείο, οτιδήποτε…

Η θεωρία της Kelly Holmes λέει, ότι με τον τρόπο αυτό αφενός θα επιδιορθώσετε άμεσα τη «ζημιά» και θα γεφυρώσετε το χάσμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας, και αφετέρου θα έχετε άλλα 4 λαστιχάκια να σας θυμίζουν γιατί δεν πρέπει να ξαναμιλήσετε απότομα ή με θυμό.

Αν αναρωτιέστε, γιατί 5 λαστιχάκια και όχι λιγότερα ή περισσότερα, σύμφωνα με μελέτες, χρειάζονται 5 θετικές «αντί-δράσεις» για να εξισορροπήσουν 1 αρνητική. Γι’ αυτό και σε κάθε λαστιχάκι, αντιστοιχούν 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τη «ζημιά». Πάντως, τα κόλπο αυτό έγινε viral και χιλιάδες μαμάδες έγραψαν ότι το δοκίμασαν και στην περίπτωσή τους πέτυχε.

Τι λέτε, το δοκιμάζουμε;

Πηγή: www.davidwolfe.com

Διαβάστε επίσης

Η αντίδραση αυτής της μαμάς στο θυμό του γιου της μπορεί να μας διδάξει πολλά

Θυμός και παιδιά: Όταν είμαστε θυμωμένοι διαρκώς, πώς γίνεται το παιδί μας να μην είναι;

«Πιστεύω θα ήμουν καλύτερη μητέρα αν δεν θύμωνα τόσο συχνά»

Τα πέντε «κλειδιά» που θα σας βοηθήσουν να μην χάνετε την ψυχραιμία με τα παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved