Παρατεταμένος θηλασμός: Μαμάδες δίνουν τη δική τους απάντηση μέσα από αυτές τις φωτογραφίες

Εσείς τι πιστεύετε, μέχρι ποια ηλικία μπορεί μια μαμά να θηλάζει το παιδί της;

Παρατεταμένος θηλασμός: Μαμάδες δίνουν τη δική τους απάντηση μέσα από αυτές τις φωτογραφίες

Είτε μια μαμά θηλάζει είτε δίνει μπιμπερό στο μωρό της, η διαδικασία της σίτισής του είναι μαγική.

Ένα μωρό πρέπει να πίνει γάλα για αναπτυχθεί. Το μητρικό γάλα, όπως αναφέρει και η Δρ Άννα Πατσούρου στο βιβλίο της, «Θηλασμός μια υπέροχη εμπειρία», είναι ιδανική τροφή για τα μωρά κάθε είδους. Τα πρωτεύοντα θηλαστικά όπως ο άνθρωπος, αποθηλάζουν σε μια περίοδο που αντιστοιχεί σε 4 κυήσεις και συμπίπτει με την ολοκλήρωση της νεογιλής οδοντοφυίας. Στον άνθρωπο, όπως η ίδια αναφέρει αυτό σημαίνει περίπου 3 χρόνια, διάστημα κατά και μετά το οποίο τα παιδιά αποθηλάζουν από μόνα τους. «Ελάχιστα παιδιά αποθηλάζουν από μόνα τους πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου της ζωής τους. Όλα τελικά αποθηλάζουν περίπου στα 2,5 χρόνια και το αργότερο μετά τα 3,5-4 χρόνια τους. Τότε μπαίνουν σε μια φάση ανάπτυξης που αποκτούν ενδιαφέρουν για το άλλο φύλο, οπότε από μόνα τους κόβουν την τόσο στενή σωματική επαφή με τη μητέρα».

Αυτό το παράδειγμα φαίνεται ότι ακολουθούν και οι μαμάδες παρακάτω. Θέλοντας να αποδείξουν ότι ο παρατεταμένος θηλασμός, έχει μόνο οφέλη για το παιδί και για να τον απενοχοποιησούν φωτογραφήθηκαν αγκαλιά με τα νήπια παιδιά τους, θηλάζοντάς τα. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες κάποια παιδιά ξεπερνούν τα 4 έτη, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να θηλάζουν.

Πώς φάνηκε αυτό στις άλλες μαμάδες;

Κάποιες μαμάδες τις χειροκρότησαν ενώ κάποιες άλλες τις έκριναν.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω έτσι όπως τις δημοσίευσε το Popsugar.com και αφήστε το σχόλιό σας. Εσείς τι πιστεύετε, μέχρι ποια ηλικία μπορεί μια μαμά να θηλάζει το παιδί της;

Δείτε επίσης:
Γιορτάζουν τη μητρότητα θηλάζοντας τα παιδιά τους (pics)

Μαμά τρελαίνει το διαδίκτυο: Κάνει γιόγκα και θηλάζει ταυτόχρονα

Εκπληκτικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ομορφιά του θηλασμού

Έτσι μοιάζει πραγματικά ο θηλασμός - Φωτογραφίες που θα ταυτιστούν οι θηλάζουσες μαμάδες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved