Πώς θα φτιάξετε το βρεφικό δωμάτιο των ονείρων σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό, περάσατε το πρώτο σοκ ευτυχίας, είδατε το μικρό σας πλασματάκι στον υπέρηχο, ανακαλύψατε το φύλο του και πλέον διανύετε το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας και προετοιμάζετε τη φωλίτσα που θα φιλοξενήσει το μικρό σας αγγελούδι.

Πώς θα φτιάξετε το βρεφικό δωμάτιο των ονείρων σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Όπου «φωλίτσα» φυσικά το βρεφικό δωμάτιο. Για πολλούς γονείς το βρεφικό δωμάτιο είναι μια δύσκολη υπόθεση. Όχι μόνο επειδή θα πρέπει να σκεφτούν το θέμα που θα το διακοσμήσουν αλλά και επειδή ένα βρεφικό δωμάτιο κοστίζει αρκετά.

Ωστόσο, αν ψάξετε από νωρίς θα βρείτε αρκετές ιδέες να φτιάξετε το βρεφικό δωμάτιο χωρίς να χαλάσετε αρκετά χρήματα. Κάθε άλλο. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Συνεχίστε να διαβάζετε!

1. Ρίξτε μια διαδικτυακή ματιά...

Μπείτε στο Pinterest, στο Instagram ακόμη και στο Facebook και αναζητήστε ιδέες που θα σας κάνουν «κλικ». Σημειώστε σε ένα χαρτί όλα τα χρώματα και τα έπιπλα που σας άρεσαν και έπειτα αρχίστε να ψάχνετε για αυτά όχι μόνο σε site με παιδικά έπιπλα αλλά και site με μεταχειρισμένα και αντίκες αντικείμενα ή αντικείμενα και έπιπλα που χαρίζονται.

2. Επισκεφθείτε τα παλιατζίδικα

Κι όμως σε αυτά τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε κάτι αρκετά παλιό, σε οικονομική τιμή και να το μετατρέψετε σε κάτι υπέροχο και καινούριο, ειδικά αν πιάνουν τα χέρια σας. Για παράδειγμα μπορεί να βρείτε μια κουνιστή ξύλινη καρέκλα και εσείς με λίγο γυαλόχαρτο και μπογιά κιμωλίας να την κάνετε να μοιάζει σαν καινούρια.

3. Ρωτήστε φίλους και συγγενείς

Πριν αρχίσετε να τρέχετε στα καταστήματα ρωτήστε τους φίλους και τους συγγενείς σας, αν έχουν έπιπλα και διακοσμητικά από το δικό τους παλιό βρεφικό δωμάτιο που δεν χρειάζονται. Πάντες, κούνια, κουβέρτες, κάδρα, αλλαξιέρα, όλο και κάτι μπορεί να τους περισσεύει που σε εσάς θα φανεί χρήσιμο και θα σας γλιτώσει από τα περίσσια έξοδα.

4. Αρχίστε να βλέπετε DIY βιντεάκια

Είναι απίστευτο το τι μπορεί κανείς να βρει σε αυτά τα tutorial βιντεάκια. Από το πώς να φτιάξεις κάδρα, μέχρι πώς μπορείς με παλέτες να κάνεις ένα παιδικό δωμάτιο να μοιάζει ότι βγήκε από περιοδικά διακόσμησης.

5. Βάλτε αγγελία σε site και σελίδες που χαρίζονται πράγματα

Μην διστάσετε να μπείτε σε κάποια ομάδα στο Facebook ή σε κάποιο site που χαρίζουν έπιπλα και είδη διακόσμησης. Μπορεί να βρείτε κάτι που ούτε η ίδιοι δεν το φανταζόσασταν.

Η αλήθεια είναι πως το βρεφικό δωμάτιο θέλει αρκετή δουλειά για να γίνει. Από τα χρώματα που θα διαλέξει κανείς, την κούνια, τις κουρτίνες, τα χαλιά, μέχρι τα διακοσμητικά όπως κορνίζες, καλάθι για τα απαραίτητα καλλυντικά του μωρού, φωτιστικό, παιχνίδια κ.λ.π. Όπως και να έχει, πριν κάνετε οποιαδήποτε περιττή αγορά και περιττά έξοδα, δεν χάνετε τίποτε να δοκιμάσετε όλα τα παραπάνω που σας προτείνουμε. Κάθε άλλο... Μόνο κερδισμένοι μπορεί να βγείτε!

Δείτε μερικές ιδέες παρακάτω έτσι όπως τις βρήκαμε στο Instagram

Διαβάστε επίσης:
Υπέροχο βρεφικό κοριτσίστικο δωμάτιο: Κάντε το όπως η Christy Carlson Romano

Έξυπνες ιδέες για να οργανώσετε το βρεφικό δωμάτιο (pics)

Παιδικό δωμάτιο σε τιρκουάζ απόχρωση; 20 ιδέες για να το διακοσμήσετε

Ρομαντικό κοριτσίστικο βρεφικό δωμάτιο: 25+1 ιδέες για να το διακοσμήσετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved