Στη Ρωσία τα παιδιά κάνουν μπάνιο στο... χιόνι! (video - φωτογραφίες)

Και όμως συμβαίνει και αυτό! Στην Ρωσία στην πόλη Μπαρνάουλ, όπου τον χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους - 30 βαθμούς κελσίου, τα παιδιά ενός νηπιαγωγείου, βγαίνουν έξω κάθε μέρα με τα μαγιό τους.

Στη Ρωσία τα παιδιά κάνουν μπάνιο στο... χιόνι! (video - φωτογραφίες)

Δεν πειράζει αν έχουν χειμώνα. Βγαίνουν έξω παίζουν με το χιόνι, ρίχνουν χιονόμπαλες και μαζί με τους δασκάλους πλένονται με το παγωμένο νερό.

Ο διευθυντής του νηπιαγωγείου εξηγεί:
«Πριν από 18 χρόνια συγκεντρώσαμε, δασκάλους και γιατρούς για να μιλήσουμε για την υγεία των παιδιών. Τα παιδιά αρρώσταιναν συχνά από γρίπη και έτσι πολλές φορές δεν έρχονταν στο σχολείο για αρκετό καιρό. Ετσι αποφασίσαμε ότι έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η ιδέα με το κρύο νερό, η οποία γίνεται πια επί περίπου 6 μήνες κάθε μέρα και πραγματικά έχουμε αποτελέσματα. Τα παιδιά έχουν γίνει πιο ανθεκτικά στις ασθένειες.

Ξεκινάνε πρώτα να κάνουν διάφορες ασκήσεις μέσα στο κτίριο και μετά βρέχονται με το νερό αλλά αυτό δεν κρατάει πάνω από ενάμιση λεπτό. Σε περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους μείον 30 και έχει ισχυρό άνεμο τότε η άσκηση αναβάλλεται».

Δείτε την άσκηση που κάνουν στο βίντεο που ακολουθεί

{youtube}z5ihMP-I3l8{/youtube}

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved