Πώς να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτι που θα το θυμούνται όλοι!

Τα παιδιά είναι αρκετά απαιτητικά ειδικά όταν πρόκειται για το δικό τους πάρτυ! Και όταν μιλάμε για παιδικό πάρτι αμέσως το μυαλό πηγαίνει σε παιχνίδι, χαρά, γέλια!

Πώς να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτι που θα το θυμούνται όλοι!

Αλλωστε αυτές είναι οι αναμνήσεις που μένουν για πάντα και συνήθως τις αναπολούμε μέσα από τις φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει!Πως όμως μπορούμε να κάνουμε ένα επιτυχημένο παιδικό πάρτι που θα περάσουν όλοι καλά και θα το θυμούνται για καιρό; Το mothersblog.gr σας προτρέπει να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας αλλά ταυτόχρονα σας δίνει κάποια ασφαλή tip που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία!

Αρχικά μπορείτε να ρωτήσετε το παιδί σας πως το φαντάζεται ώστε να οργανώσετε κάτι στα γούστα του. Μέχρι περίπου τα 3 του χρόνια το παιδί δεν έχει επίγνωση στο τι ακριβώς θέλει για το πάρτι του οπότε αυτή την περίοδο μπορείτε να οργανώσετε εσείς ό,τι θέλετε.
Οταν όμως αρχίσει να έχει άποψη για το τι θέλει μπορείτε να το ρωτήσετε πως θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια του. Αν θέλει το πάρτι του να έχει κάποιο θέμα, αν θέλει να έχει κλόουν ή αν έχει κάποια άλλη ιδέα! Να έχετε στο μυαλό σας, ότι πολλά παιδάκια φοβούνται τους κλόουν.

Τούρτα
Το πρώτο και βασικότερο είναι η τούρτα! Στα ζαχαροπλαστεία θα βρείτε πολλά σχέδια, σχήματα και χρώματα. Μπορείτε να έχετε μαζί το παιδί σας για να διαλέξει εκείνο τι του αρέσει πιο πολύ. Οσον αφορά τη γεύση της τούρτας, καλό θα είναι να επιλέξετε με γνώμονα τις γεύσεις που αρέσουν στα παιδιά και πιθανόν όχι και τόσο πολύ σε εσάς.
Αν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνη σας την τούρτα, μπορείτε να βρείτε άπειρες ιδέες και πληροφορίες στο διαδίκτυο. Στην homemade τούρτα, αφήστε το παιδί σας να βοηθήσει στη παραγωγή αλλά και στη διακόσμηση.


Φαγητό:

Το μόνο σίγουρο είναι πως κανένα από τα παιδάκια σε ένα πάρτι δεν σκέφτεται πότε θα φάει. Ομως επειδή κάποια στιγμή μετά από το παιχνίδι θα πεινάσουν τα ιδανικά φαγητά είναι κεφτεδάκια, πίτσα, μπόμπες, πατάτες τηγανιτές , σουβλάκια, τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια που τα παιδιά μπορούν να τα χειριστούν εύκολα πιάνοντας τα με τα χεράκια τους, χωρίς να λερωθούν και να λερώσουν.
Σίγουρα σε ένα σημείο θα πρέπει να έχετε πατατάκια ,γαριδάκια ,χυμούς, αναψυκτικά και μπόλικο νεράκι!


Η ώρα της τούρτας
Οταν έρθει η ώρα της τούρτας, είναι πολύ εύκολο να μαζευτούν τα παιδιά. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φωνάξετε «Τούρτα!». Μπορείτε μέχρι να τη φέρετε, να παίξετε με τα παιδιά λέγοντάς τους ότι όποιος φωνάξει πιο δυνατά θα φάει και το μεγαλύτερο κομμάτι! Πιθανότατα θα γίνει ένας μικρός χαμός αλλά τα παιδιά θα το διασκεδάσουν αφάνταστα!


Τραγούδι γενεθλίων:

Πείτε το τραγούδι των γενεθλίων παραπάνω από μία φορά! Στα ελληνικά στα αγγλικά ξανά στα ελληνικά ή σε όποια άλλη γλώσσα θέλετε. Μετά το πρώτο σβήσιμο της τούρτας, προτρέψτε τα παιδιά να σβήσουν το κεράκι όλοι μαζί! Ετσι και τα παιδιά θα χαρούν πολύ αλλά και εσείς θα έχετε περισσότερο χρόνο να βγάλετε απίθανες φωτογραφίες!


Απασχόληση:

Μπορείτε να προσλάβετε έναν ανιματέρ για να απασχολήσει τα παιδιά για περίπου κανένα δίωρο, και έτσι θα τα βοηθήσει να είναι πιο συντονισμένα από το να τρέχουν άσκοπα μέσα στο σπίτι ή ακόμα και να βαρεθούν .Αν όμως, δεν μπορείτε ή δε θέλετε κάποιον διασκεδαστή μπορείτε να τα απασχολήστε βάζοντας τραγουδάκια προτρέποντάς τα να χορέψουν. Δεν χρειάζεται να βγάλετε ολόκληρη χορογραφία. Βοηθήστε τα στην αρχή παίζοντας «Κάνε ό,τι κάνω»,- όσο πιο αστείες είναι οι φιγούρες τόσο το καλύτερο- και μετά θα συνεχίζουν μόνα τους!


Αν έχετε, τόσο εσείς όσο και οι γείτονές σας αντοχή στον θόρυβο, γεμίστε έναν χώρο με μπαλόνια και κάποια στιγμή βάλτε τα παιδιά εκεί και με το σύνθημά σας πείτε τους να ξεκινήσουν να τα σκάνε αλλά με το να κάθονται πάνω σε κάθε μπαλόνι! Εκεί θα γίνει χαμός!
Θα μπορούσατε επίσης να αγοράσετε ή να φτιάξετε μόνοι σας πινιάτα και μετά το κόψιμο της τούρτας και λίγο πριν να φύγουν τα παιδιά να τα βάλετε στην σειρά και να τα αφήσετε να την σπάσουν. Θα τους αρέσει πολύ και ταυτόχρονα τα εκτονώνει! Μεγάλη προσοχή! Μην την κρατάτε εσείς αλλά κρεμάστε την σε ένα μέρος κάπου ψηλά ,γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας χτυπήσουν με το μπαστούνι προσπαθώντας να την σπάσουν. Βάλτε μέσα στην πινιάτα καραμέλες, σοκολατάκια, γλειφιτζούρια και διάφορα μικροδωράκια που θα μπορέσουν να πάρουν τα παιδιά μαζί τους σαν αναμνηστικό!
Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved