Πως να δώσω στο παιδί το φάρμακο - Εξυπνα τρικ

Το να μας αρρωστήσει το παιδί είναι κάτι φυσιολογικό. Το να μας αρρωστήσει το παιδί και να χρειαστεί φάρμακο επίσης. Το να δώσουμε όμως το φάρμακο στο παιδί, αυτό είναι πραγματικά μία άλλη ιστορία.

Πως να δώσω στο παιδί το φάρμακο - Εξυπνα τρικ

Πολλά παιδάκια είναι αρκετά βολικά, ειδικότερα αν το φάρμακο είναι σε υγρή μορφή (τύπου σιρόπι). Υπάρχουν όμως και αυτά που το φτύνουν! Κάπου εδώ αρχίζουνε τα κόλπα!

Σύριγγα

Εύκολος και γρήγορος τρόπος. Ετσι το σιρόπι δεν χύνεται, όπως θα γινόταν με το κουτάλι. Επίσης αν το παιδί είναι πολύ μικρό, του το δίνετε σε πολύ μικρές ποσότητες, και έτσι δεν φτύνει.

Μία διαφορετική οδοντόπαστα

Ρωτήστε τον γιατρό σας αν το σιρόπι που σας έδωσε υπάρχει και σε μορφή δισκίων.Αν ναι τότε κάνετε το εξής. Τρίψτε το και προσθέστε του λίγο νερό να γίνει σαν την πάστα για τα δόντια. Βάλτε λίγο στο δάχτυλό σας και μετά βάλτε την στο εσωτερικό του μάγουλου του. Το μωρό θα το καταπιεί χωρίς αντίρρηση.

Κρύψτε το φάρμακο

Υπάρχουν κάποια φάρμακα που μπορούν να συνδυαστούν με φαγητό ώστε το παιδί να τα λάβει πιο εύκολα. Για παράδειγμα κάποια μπορούν να μπουν μέσα στο γιαούρτι ή σε κρύο γάλα. Αλλα, αν είναι δισκία, μπορούν να μπουν μέσα στο τοστ, μακαρόνια κλπ. Για να το κάνετε αυτό ρωτήστε πρώτα τον γιατρό για να σας πει αν το φάρμακο που θα δώσετε μπορεί «κρυφτεί» στο φαγητό.

Υπόθετα

Αν το παιδί σας έχει πυρετό και δεν μπορεί με τίποτα να πιει το σιρόπι τότε μια καλή λύση είναι το υπόθετο. Αν σας δυσκολέψει να του το βάλετε μπορείτε να περιμένετε να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.

Extra Tip

Το φάρμακο συνήθως απορροφάται από τον οργανισμό σε 35-40 λεπτά. Αν το παιδί δεν το κάνει εμετό και το κρατήσει τότε δεν χρειάζεται να πιει άλλο. Αν όμως το βγάλει σε χρόνο λιγότερο από τα 35 λεπτά ή το φτύσει αμέσως, τότε θα πρέπει να του το ξανά δώσετε να πιει εκτός βέβαια και αν το φάρμακο είναι αντιβίωση, όπου οι δόσεις είναι συγκεκριμένες. Αν συναντήσετε δυσκολία στην λήψη αντιβίωσης, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved