Ενα πραγματικά μεγάλο μωρό! (βίντεο - φωτογραφίες)

Το μωρό που σόκαρε τους γιατρούς με την γέννησή του, αφού γεννήθηκε φυσιολογικά και ζύγιζε 6,5 κιλά.

Ενα πραγματικά μεγάλο μωρό! (βίντεο - φωτογραφίες)

Η 20 ετών Τζέιντ αν και έχει γεννήσει εδώ και 6 βδομάδες τον γιο της Τζορτζ ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς κατάφερε και γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, το πραγματικά μεγάλο μωρό της! Το παιδί σόκαρε τους γιατρούς αφού ζύγιζε 6,5 περίπου κιλά.

Το περίεργο είναι πως οι γιατροί δεν είχαν εντοπίσει νωρίτερα το βάρος του μωρού και έτσι αφήσανε τη γυναίκα να γεννήσει φυσιολογικά. Το παιδί ήταν τόσο μεγάλο που τελικά, την ώρα του τοκετού οι ώμοι του κόλλησαν. Ετσι, το μωρό έμεινε και χωρίς οξυγόνο για 5 λεπτά, διάστημα αρκετά μεγάλο. Λόγω της έλλειψης οξυγόνου, οι γιατροί έδωσαν μόνο ένα 10% των πιθανοτήτων στο μωράκι να ζήσει. Ομως, ο μικρός τους διέψευσε και όλα πήγαν καλά.

Εμεινε, βέβαια, λίγο παραπάνω (περίπου 4 εβδομάδες) στο νοσοκομείο, για περισσότερη φροντίδα αλλά τώρα είναι πια σπίτι του ασφαλής. Το αξιοπερίεργο είναι ότι αν και είναι μόλις 6 εβδομάδων έχει πάρει μόνο μισό κιλό από την ημέρα που γεννήθηκε.

Οι γιατροί δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί το μωρό βγήκε τόσο μεγάλο καθώς κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε κάποιο αντίστοιχο περιστατικό στην οικογένεια του, ότι η μητέρα παρουσίασε διαβήτη κατά την εγκυμοσύνη.

Ο Τζορτζ, αν και εξακολουθεί να πηγαίνει στο νοσοκομείο για κάποια τεστ ρουτίνας είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Δείτε το μεγάλο μωρό στο βίντεο που ακολουθεί:

{youtube}7R_9VlNV9tk{/youtube}

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved