Οι καλύτερες επιλογές για πρωινό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το πρωινό είναι σημαντικό στην εγκυμοσύνη!

Οι καλύτερες επιλογές για πρωινό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ένα πλούσιο πρωινό βοηθά στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του οργανισμού, σωματική και πνευματική, δίνοντας τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καθημερινών δραστηριοτήτων, πόσο μάλλον όταν περιμένουμε μωρό και πρέπει να τρεφόμαστε για δύο.

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωινού από ενηλίκους προσφέρει όχι μόνο την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, αλλά 2 με 5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να καλύψουμε τα 2/3 των συνιστώμενων ημερήσιων προσλήψεων στις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου και του σιδήρου. Θρεπτικών ουσιών, δηλαδή, που θεωρούνται απαραίτητες για κάθε εγκυμονούσα. Έτσι, είτε έχεις ξυπνήσεις με ναυτία είτε παλεύεις με τη λαιμαργία, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα που πρέπει να καταναλώνεις ανελλιπώς.

Ένα ισορροπημένο πρωινό θα πρέπει να παρέχει πρωτεΐνες, λίγο λίπος, υδατάνθρακες, καθώς και πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά που συχνά δεν προσλαμβάνουμε επαρκώς, όπως οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος και το ασβέστιο.

Γεύματα που αποτελούν τους ιδανικούς συνδυασμούς θα βρεις στην παρακάτω gallery..

Διαβάστε επίσης:
Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να τρώτε στο πρώτο τρίμηνο

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος στην εγκυμοσύνη;

Πώς θα καταφέρω να μην πάρω πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved