Ώρα για δοντάκια!

Το μεγαλύτερό μου άγχος πάντα ήταν να έχω υγιή δόντια.

Ώρα για δοντάκια!

Είχε φροντίσει η μαμά μου να μου περάσει ηθελημένα το πόσο ψυχοφθόρο είναι να κάθεσαι στην καρέκλα του οδοντιάτρου. Δυστυχώς εκείνη όσο ήταν παιδί δεν φρόντιζε επιμελώς τη στοματική της υγιεινή με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται για πολλά χρόνια με αφόρητους πόνους, εξαγωγές και απονευρώσεις. Με θυμάμαι ακόμη παιδί να ακούω τις φωνές της έξω από το ιατρείο μέχρι να τελειώσει με τον οδοντίατρο.

Κάπως έτσι, έμαθα να φροντίζω τα δόντια μου με μεγάλη αφοσίωση. Με υπερηφάνεια λέω καμιά φορά ότι μέχρι σήμερα δεν έχω ούτε ένα σφράγισμα. Καταλαβαίνετε βέβαια την αγωνία μου να περάσω ακριβώς την ίδια αντίληψη στα παιδιά μου. Με την Έλενα το κατάφερα! Τώρα πλέον το ίδιο προσπαθώ με την Χριστίνα που έχουν βγει σχεδόν όλα τα δοντάκια της προσχολικής ηλικίας!

Η φροντίδα της στοματικής μας υγιεινής είναι μία οικογενειακή στιγμή ισάξια με ιεροτελεστία αφού γίνεται σε συγκεκριμένες στιγμές την ημέρα και πάντα με… παρέα! Είναι το σταθερό μας ραντεβού σε καθημερινή βάση.

oralb3

Για εμένα

Όπως θα έχετε καταλάβει στο θέμα των δοντιών είμαι «ψείρας». Έχω αλλάξει πολλές οδοντόκρεμες μέχρι να καταλήξω στην αγαπημένη μου και φυσικά πολλές οδοντόβουρτσες. Τελικά κατέληξα στην ORAL B PRO 600 η οποία είναι ειδική στον καθαρισμό. Σχεδιάστηκε με έμπνευση από τους οδοντίατρους για βούρτσισμα ακριβείας και το σύστημα καθαρισμού της με κίνηση 3D ταλαντεύεται, περιστρέφεται και πάλλεται για να απομακρύνει έως και 100% περισσότερη πλάκα από μία απλή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Διαθέτει πρόγραμμα καθημερινού καθαρισμού και αισθητήρα πίεσης που μειώνει τις περιστροφικές κινήσεις όταν βουρτσίζω με πολύ έντονη πίεση. Διαθέτει χρονοδιακόπτη 2 λεπτών (πρέπει να αφιερώνουμε 30 δευτερόλεπτα σε κάθε τεταρτημόριο του στόματος), δηλαδή τον συνιστώμενο από οδοντιάτρους χρόνο βουρτσίσματος!

oralb2

Για τις μικρές μου

Το πιο σημαντικό για τις κόρες μου είναι να τους γίνει συνείδηση ότι πρέπει από τώρα που είναι πολύ μικρές πρέπει να μάθουν να φροντίζουν τα δοντάκια τους. Γι’ αυτό επέλεξα γι’ αυτές την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ORAL-B STAGES POWER, για γερά δόντια από την αρχή, που είναι κατάλληλη για παιδιά 3 ετών και πάνω. Διαθέτει πολύ μαλακές τρίχες και η ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή για παιδιά καθαρίζει σε βάθος τις διάφορες επιφάνειες του στόματος των παιδιών. Κάνει το βούρτσισμα των δοντιών διασκεδαστικό χάρη στους ήρωες της Disney και συγκεκριμένα τον Όλαφ, την Έλσα και την Άννα από το Frozen που είναι οι αγαπημένοι τους ήρωες.

oralb4

Είναι συμβατή με την εφαρμογή Disney Magic Timer της Oral-B. Ένα application που το κατεβάζεις στο κινητό σου για να βοηθήσεις τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους για 2 λεπτά, όπως συνιστούν οι οδοντίατροι, και να αποκτήσουν τις σωστές συνήθειες στοματικής φροντίδας που θα κρατήσουν για μια ζωή. Βάσει έρευνας του 2014 σε 52 παιδιά ηλικία 4-14 ετών, 9 στα 10 παιδιά βουρτσίζουν τα δόντια τους περισσότερο με τo Magic Timer App!

Λευκά και υγιεινά δοντάκια που είναι πάντα η αρχοντιά μας όπως έλεγε και η μαμά μου!

Καλή σας ημέρα!

Δέσποινα Καμπούρη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved