Επτά σπουδαίες μητέρες που έχουν μείνει στην ιστορία για το έργο τους

Με αφορμή την επικείμενη Ημέρα της Μητέρας, συλλέξαμε μαμάδες-ηρωίδες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην παγκόσμια ιστορία

Επτά σπουδαίες μητέρες που έχουν μείνει στην ιστορία για το έργο τους

Πόσα τραγούδια έχουν γραφτεί, πόσα ποιήματα έχουν αφιερωθεί, πόσες ταινίες έχουν γυριστεί και πόσες μα πόσες φορές έχει εξυμνηθεί ο ρόλος της μητέρας;

Πολλές και φυσικά, όχι τυχαία. Μπορεί κάθε μια να είναι διαφορετική, όμως, όλες έχουν ένα κοινό μυστικό: την ανιδιοτελή αγάπη και την φροντίδα τους. Με βάση αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συλλέξαμε τις πιο σπουδαίες μαμάδες (όχι γιατί έχουν κάτι ξεχωριστό απ’ όλες τις υπόλοιπες, αλλά γιατί θα μείνουν στην ιστορία για το έργο τους – παράλληλα με την μητρική τους ιδιότητα).

  1. Marie Curie

MARIE CURIE

Μπορεί η Marie Curie να έγινε ευρέως γνωστή ως η πρώτη γυναίκα που κέρδισε ένα βραβείο Νόμπελ, παράλληλα όμως, υπήρξε μητέρα δύο κοριτσιών τα οποία και μεγάλωσε μόνη της, έχοντας χάσει τον σύζυγό της το 1906. Μάλιστα, η μία από τις κόρες της, η Irène Joliot-Curie, υπήρξε συνυποψήφια με τον σύζυγό της για το βραβείο Νόμπελ και δήλωσε «Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και υπεύθυνα και να είμαστε ανεξάρτητες – με αυτές τις αρχές μας μεγάλωσε η μητέρα μας».

  1. Πριγκίπισσα Dianna

princess

Η πιο αγαπητή πριγκίπισσα όλων των εποχών έμεινε στην ιστορία ως η βασιλική που χρησιμοποίησε την ταυτότητά της για να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό σχετικά με την φιλανθρωπία και την παιδική προστασία. Χρόνια μετά το θάνατό της το έργο της παραμένει αναλλοίωτο και συνεχίζεται, ιδιαίτερα από τον μεγαλύτερό της γιό, William. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως το κενό που άφησε η μητέρα του είναι μεγάλο και πως κάθε χρόνο την Ημέρα της Μητέρας νιώθει έντονα την απουσία της.

  1. Angelina Jolie

angelina

Μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου έχει καταφέρει να παραμένει διάσημη κυρίως για το φιλανθρωπικό της έργο και την ευαισθητοποίησή της απέναντι στα δικαιώματα των γυναικών. Παρά το βεβαρυμμένο της πρόγραμμα, ο πρώην σύζυγός της είχε δηλώσει «Όσο κουρασμένη κι αν είναι, πρωταρχικό της «πρέπει» είναι να περάσει χρόνο με τα παιδιά της. Ακόμα κι αν δεν έχει χρόνο, βρίσκει πάντα για όλους». Επιτυχημένη μητέρα, ηθοποιός και ακτιβίστρια.

Δείτε τις υπόλοιπες μητέρες στην gallery που ακολουθεί

Final promo box 01
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved