Καθρέφτες: Έξυπνες ιδέες για να κάνετε τη διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Ο καθρέφτης είναι η πινελιά, που κάνει τη διαφορά στη διακόσμηση.

Καθρέφτες: Έξυπνες ιδέες για να κάνετε τη διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Οι καθρέφτες είναι διαχρονική αξία στη διακόσμηση του σπιτιού. Δίνει, πάντα, στυλ σε κάθε χώρο του σπιτιού, είτε κινείται σε μοντέρνο ύφος είτε σε πιο κλασικό. Πέρα από τους διακοσμητικούς λόγους, οι καθρέφτες έχουν και λειτουργική χρησιμότητα.

Έτσι ένας καθρέφτης:

Αυξάνει τη φωτεινότητα του χώρου. Τοποθετήστε τον απέναντι σε ένα παράθυρο ή τη μπαλκονόπορτα και το φυσικό φως θα αντανακλάται σε αυτόν, δίνοντας ένα άκρως φωτεινό αποτέλεσμα.

Κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Αν το σαλόνι σας είναι μικρό, προτιμήστε έναν καθρέφτη, καθώς διπλασιάζει οπτικά το μέγεθος του χώρου. Επίσης, προτιμήστε τον αν διαθέτετε μικρό χολ.

Καλύπτει τις όποιες ατέλειες του τοίχου, ενώ μπορείτε να επενδύσετε με καθρέφτη τις επιφάνειες στις ντουλάπες ή ακόμη και στα ντουλάπια, δίνοντάς τους ένα νέο στυλ, ενώ ειδικά στις ντουλάπες είναι θα σας βολέψει κι εσάς πρακτικά.

Αυξάνει το ύψος του τοίχου, αν τον τοποθετήσετε οριζόντια και το μήκος του, αν τοποθετήσετε τον καθρέφτη κάθετα. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, ενδείκνυνται στενοί καθρέφτες, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Αν ψάχνετε καθρέφτες για τους χώρους του σπιτιού σας, δείτε στην παρακάτω photo gallery, απίθανες ιδέες που ανακαλύψαμε στο Instagram και στο hashtag #mirrordecor

Διαβάστε επίσης

Deco: Τριάντα όμορφοι καθρέφτες για παιδικό δωμάτιο

Διακοσμήστε το σπίτι σας με καθρέφτες!

Διακοσμήστε το σπίτι σας σε μωβ αποχρώσεις, το χρώμα των βασιλιάδων (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved