Μωρό και μπάνιο: Παιχνίδια στη μπανιέρα!

Τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται να πλατσουρίζουν μέσα στην μπανιέρα! Ομως υπάρχουν και κάποια, που δεν θέλουν το νερό! Βοηθήστε τα να το ξεπεράσουν!

Μωρό και μπάνιο: Παιχνίδια στη μπανιέρα!

Μη ξεχνάτε ότι επί 9 μήνες ήταν μέσα στο νερό, οπότε είναι κάτι οικείο για αυτά. Αν όμως ανήκει το παιδάκι σας στην κατηγορία των παιδιών που φοβούνται το νερό, να μερικά παιχνιδάκια που θα το βοηθήσουν να το ξεπεράσει και να λατρέψει την ώρα του μπάνιου!

ΚΑΝΤΕ ΑΦΡΟ

Ρίξτε σαμπουάν ή αφρόλουτρο μέσα στη μπανιέρα και μαζί με το παιδί αρχίστε να πλατσουρίζετε δυνατά, κάντε κυκλικές κινήσεις (βοηθήστε εσείς το παιδί σε αυτό αν είναι μικρό) ώστε να σχηματίσετε αφρό. Είναι μια ευχάριστη άσκηση που βοηθάει στην κινητική ανάπτυξη, αλλά καλό θα είναι να έχετε πετσέτα στο πάτωμα και εσείς να φοράτε κάτι απλό, γιατί σίγουρα θα βραχείτε!

ΣΤΥΨΙΜΟ
Δώστε στο παιδί ένα μικρό και μαλακό σφουγγάρι ώστε να χωράει στα χεράκια του. Δώστε του και ένα τάπερ. Βυθίστε το σφουγγάρι στη μπανιέρα να γεμίσει νερό και μετά βάλτε το στο τάπερ για να το στύψει και να το γεμίσει νερό. Σε ηλικίες περίπου 12-18 μηνών ακόμα και να μην μπορούν να το στύψουν δεν πειράζει! Βλέποντας τα νερά να τρέχουν από το σφουγγάρι, θα ενθουσιαστούν. Είναι ένα μικρό θαύμα για αυτά!

ΒΡΟΧΗ
Πάρα πολύ αγαπημένο παιχνίδι! Συνήθως στο σετ με κουβαδάκια για την θάλασσα πάντα υπάρχει και ένα ποτιστήρι. Γεμίστε το ποτιστήρι με νερό και αφήστε το από ψηλά να πέφτει. Το παιδί θέλει να πιάνει τη βροχή και κάθε φορά που τελειώνει θέλει ξανά και ξανά!

ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ
Δώστε του πλαστικά ποτηράκια και πλαστικά κουταλάκια σε διάφορα χρώματα, βάλτε λίγο νερό μέσα και αφήστε το παιδί να ανακατεύει την σούπα, να μαγειρεύει, να κάνει ότι σας ταίζει κλπ. Στα παιδιά αρέσει να μιμούνται όλα όσα κάνει η μαμά και ειδικά αυτά που κάνει με το μαγείρεμα γιατί συνήθως όταν μαγειρεύουμε δεν τα αφήνουμε να είναι κοντά στην κουζίνα από φόβο μην καούνε. Στο μπάνιο λοιπόν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν άφοβα ότι κάνετε εσείς στην κουζίνα.

ΑΣΠΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ
Ένα παιχνίδι που εμένα προσωπικά μου άρεσε όταν ήμουν μικρή, ήταν τα καραβάκια από χαρτί. Φτιάξτε μερικά καραβάκια και φυσήξτε μαζί με το παιδί για να ξεκινήσουν... Θα βραχούν, θα χαλάσουν αλλά μπορούμε να φτιάξουμε κι άλλα και να ξεκινήσει πάλι το παιχνίδι!

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά παιχνιδάκια για την μπανιέρα, πλαστικά βατραχάκια, ψαράκια, μπαλίτσες που αρέσουν πολύ στα παιδιά. Βάλε τα όλα μέσα στο νερό, προσθέστε λίγα μπαλάκια παραπάνω και έχετε στη στιγμή έναν παιδο-νερότοπο!

Καλή διασκέδαση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved