Για ποιους λόγους το μάθημα πιάνου είναι το πιο δημιουργικό χόμπι για το παιδί μου

Θέλετε να ξεκινήσετε το παιδί σας κάποια επιπλέον δραστηριότητα;

Για ποιους λόγους το μάθημα πιάνου είναι το πιο δημιουργικό χόμπι για το παιδί μου

Σκοπός είναι να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη δραστηριότητα που του δίνει περισσότερη ευχαρίστηση και ευτυχία. Ένα από τα καλύτερα χόμπι για πολλούς ανθρώπους είναι να ξεκινήσουν μαθήματα πιάνου. Μπορεί να σας ακούγεται αρκετά δύσκολο, αλλά αργότερα θα καταλάβετε την πραγματική ευχαρίστηση και ικανοποίηση που μπορεί να πάρει το παιδί σας από τα μαθήματα μουσικής.

Η μάθηση του πιάνου είναι πολύ διαφορετική από την εκμάθηση πολλών άλλων πραγμάτων. Διδάσκει πειθαρχία. Πρέπει να καθίσετε με ένα συγκεκριμένο στυλ, να εστιάσετε στα κλειδιά, να διατηρήσετε σωστή κίνηση του σώματός σας. Όλα αυτά μπορούν να φέρουν πειθαρχία στη καθημερινότητα του παιδιού σας και να κάνουν πιο πρακτική τη ζωή του. Επίσης, βοηθάει να κάνει τη διάθεσή του καλύτερη. Ένα άτομο που παίζει πιάνο μπορεί να καταλάβει καλύτερα τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων στα πλαίσια μιας κανονικής ρουτίνας. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η συνεχής αλλαγή στον τόνο, τη μελωδία και του όγκου της.

piano2

Έτσι, με λίγα λόγια, το πιάνο μπορεί να κάνει το παιδί σας να νιώσει συναρπαστικά. Κάνει καλύτερη την ικανότητα ομιλίας και ανάγνωσης .Ένα άτομο που εξασκεί τον εαυτό του με μαθήματα πιάνου μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητές του για ακρόαση, ομιλία και δημιουργικότητα. Μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό του με πολλούς τρόπους, ακόμη και αν ξεκινήσει μαθήματα πιάνου για μικρό χρονικό διάστημα. Η εκμάθηση είναι πανομοιότυπη με την εκμάθηση μιας καινούργιας ξένης γλώσσας.

Έτσι, θα το βοηθήσει εξίσου να ενεργοποιήσει τα ίδια μέρη του εγκεφάλου του.

Εάν παίζει έχοντας ως ακροατές αγαπημένα του πρόσωπα, σίγουρα θα του χαρίσει εμπιστοσύνη. Το σημείο εκκίνησης της εμπιστοσύνης ξεκινάει όταν αρχίζει να παίζει μπροστά τους. Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα γίνει πιο θαρραλέο και η αυτοπεποίθησή του θα εκτοξευθεί.

Το να μάθει κάποιος να παίζει πιάνο, είναι μια εκπληκτική ικανότητα που δεν έχουν όλοι. Αφού μάθει τον τρόπο αναπαραγωγής και τεχνικής του , θα αισθανθεί πολύ ξεχωριστά καθώς θα έχει μια μοναδική δεξιότητα στο χέρι του που θα μπορεί να δείξει στους συμμαθητές ή τους φίλους του.

Με την προσπάθεια ένταξης του παιδιού σας στον κόσμο της μουσικής, θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας τη πιο εκπληκτική μέθοδο για να απαλλαγεί από το άγχος. Μερικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν το πιάνο για τη θεραπεία της ADD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής) καθώς η μουσική βοηθά τους θεραπευόμενους να εστιάσουν και να ηρεμήσουν.

Όταν το παιδί συμμετέχει σε μαθήματα πιάνου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνει πολλούς φίλους. Θα έχει κοινά ενδιαφέροντα με άλλα παιδιά και λόγω αυτών θα δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή σχέση μαζί τους και αυτό θα κάνει τη φιλία τους ισχυρότερη.

piano3

Το να ξέρει να παίζει πιάνο ένα παιδί, είναι μια καταπληκτική δεξιότητα που θα το βοηθήσει να ενισχύσει τον συντονισμό του χεριού σε σχέση με το μάτι. Ο εγκέφαλός του θα μετατρέψει αυτόματα τις μουσικές νότες που θα διαβάζει και ταυτόχρονα θα χρησιμοποιεί τα χέρια του σε σχέση με αυτό που βλέπει. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πούμε ότι ενεργοποιείται η αίσθηση του συντονισμού με πολλούς τρόπους.

Βελτιώνει τη δύναμη για ανάγνωση.

Σύμφωνα με μια έρευνα, όσοι μαθαίνουν μαθήματα μουσικής έχουν ισχυρή διανοητική απόδοση από εκείνους που δεν το κάνουν. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η ανάγνωση σύνθετων φύλλων και σημειώσεων. Κάθε φορά που θα προσπαθεί να διαβάσει ένα φύλλο ή σημειώσεις, ο εγκέφαλός του θα το μετατρέψει αυτόματα, αφού το διαβάσει.

Γιάνναρη Μαρία
Καθηγήτρια Πιάνου-Μουσικοθεραπεύτρια
Facebook account
Ιnstagram account

Διαβάστε επίσης

Μουσικοθεραπεία για παιδιά με Σύνδρομο Down

Μουσική ψυχοθεραπεία στην εγκυμοσύνη: Η ειδικός Κάνδια Μπουζιώτη μιλά στο Mothersblog

Τι είναι μουσικοθεραπεία και ποιος ο στόχος της

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved