«Despoina’s little stories: Βάφτιση στη Σερβία!»

Γεια σας φίλες μου!

Σήμερα θα κλείσω τα post από την Σερβία με το θέμα που σας είχα υποσχεθεί! Την ελληνοσερβική βάπτιση της ανιψιάς μου Μίλας, που έγινε στην πανέμορφη εκκλησία Jovan Vladimir, δηλαδή Άγιος Ιωάννης -Βλαδίμηρος.

Ήμουν τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά αυτό το μυστήριο που ουσιαστικά γίνεται όπως στην Ελλάδα -αφού και οι Σέρβοι είναι ορθόδοξοι- αλλά με πολύ μικρές διαφορές.

Την πανέμορφη Μίλα, βάπτισαν δύο ιερείς, ένας Έλληνας που ζει μόνιμα στην Σερβία, παντρεμένος με Σέρβα, και ένας Σέρβος. Τον πάτερ Γεώργιο βρήκε η Εύη μέσα από το προσωπικό της blog «Belgrade - Serbia» (http://belgradeserbia.wordpress.com/) που έχει βοηθήσει πολλούς Έλληνες στην Σερβία δίνοντάς τους καθημερινά χρηστικές πληροφορίες. Εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση της Εύης!

Μέσα στον φωτεινό ναό ήταν όλα πολύ γαλήνια, και το μόνο που ακουγόταν ήταν οι μελωδικές φωνές και οι ψαλμωδίες των ιερέων. Οι καλεσμένοι ήταν λιγοστοί, μόνο οι πολύ κοντινοί φίλοι και συγγενείς της Εύης και του Ντέγιαν και νονά ήταν η ξαδέρφη μου η Ρούλα, η αδερφή της Εύης.

Η μικρή Μίλα, έκλαψε αρκετά κατά την διάρκεια του μυστηρίου, όμως μόλις την πήρε αγκαλιά η μαμά της όλα τελείωσαν... Πάντα σφίγγεται η καρδιά μου όταν βλέπω τα μωρά να κλαίνε πανικόβλητα μέσα στην κολυμπήθρα. Ευτυχώς ο παπάς ήταν πολύ γλυκός και πράος με την μικρούλα!

Η Μίλα έμοιαζε με πριγκίπισσα μέσα στο ροζ «Kastolino» φορεματάκι της και τα «Gorgino» παπουτσάκια της. Η κορδέλα της, «La petite boutique» ήταν ασορτί με την κορδέλα της μαμάς της!

Βγαίνοντας από τον ναό, άλλη μία έκπληξη μας περίμενε!Είναι παράδοση στη Σερβία, Ρομά οργανοπαίκτες να συνοδεύουν τη οικογένεια από το προαύλιο της εκκλησίας μέχρι... το αυτοκίνητο παίζοντας παραδοσιακή μουσική!

Ακολούθησε παιδικό πάρτι και φυσικά λουκούλλειο γεύμα με παραδοσιακά φαγητά όλα φτιαγμένα από τα χεράκια της γιαγιάς της μικρής! Η χειροποίητη τούρτα με θέμα Hello Kitty, μου έμεινε αξέχαστη! Δείτε την συνταγή που «έκλεψα» από την γιαγιά!

ΥΛΙΚΑ900γρ. σαντιγί την οποία χρωματίζουμε με κίτρινη βανίλια. (χωρίζουμε την σαντιγί σε τρία μέρη από 300γρ. το καθένα)600γρ. γιαούρτι (χωρίζουμε το γιαούρτι σε τρία μέρη από 200γρ. το καθένα)3 παιδικά ποτηράκια σόδα300γρ. τριμμένο μπισκότο3 σοκολάτες γεμιστές (με ό,τι γέμιση αρέσει στο παιδάκι σας), κομμένες σε κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για την βάση)Ανακατεύουμε 300γρ. σαντιγί στο μίξερ με το 1 ποτηράκι σόδα και τα χτυπάμε καλά! Αμέσως μετά προσθέτουμε 200γρ. γιαούρτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω στην πιατέλα και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στην τούρτα.

ΓΕΜΙΣΗΧτυπάμε στο μίξερ 300γρ. σαντιγί με 1 ποτηράκι σόδα και 200γρ. γιαούρτι. Στο τέλος προσθέτουμε τις σοκολάτες σε κομματάκια, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα μας πάνω από την βάση.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΤοποθετούμε το υπόλοιπο μείγμα από την σαντιγί (τα υπόλοιπα 300γρ. σαντιγί με 1 ποτηράκι σόδα και 200γρ. γιαούρτι). Δεν ξεχνάμε τα βάλουμε αρκετή ποσότητα γύρω από την τούρτα!Τέλος, αν θέλετε φτιάξτε με τα υλικά σας (χρωματισμένη σαντιγί) το σχέδιο που θέλετε προσθέστε ή αγοράστε κάποιο έτοιμο!

Καλή επιτυχία!

Σας στέλνω την αγάπη μου και περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Να έχετε μία όμορφη μέρα!

«Despoina’s little stories: Βάφτιση στη Σερβία!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved