Ποια είναι η πιο επικίνδυνη σεξουαλική στάση;

Αν και το σεξ θεωρείται μία ευχάριστη και ηδονογόνα πράξη, μπορεί παρόλα αυτά να προκαλέσει τραυματισμούς στο ανδρικό μόριο, σύμφωνα με Βραζιλιάνους ερευνητές.

Θάνος Ασκητής
Ποια είναι η πιο επικίνδυνη σεξουαλική στάση;

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Advances in Urology.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα αρχεία έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία της Βραζιλίας, όπου έδειξαν πως οι πιο τολμηρές σεξουαλικές στάσεις ευθύνονται για το ήμισυ του συνόλου των καταγμάτων του ανδρικού μορίου.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα: «Η μελέτη μας υποστηρίζει το γεγονός ότι η γνωστή στάση με τη "γυναίκα από πάνω" είναι δυνητικά πιο επικίνδυνη και σχετίζεται πιο συχνά με κάταγμα πέους. Η υπόθεσή μας είναι ότι όταν η γυναίκα είναι στην κορυφή, που συνήθως ελέγχει την κίνηση με ολόκληρο το βάρος της ναπέφτει στο πέος που βρίσκεται σε στύση. Όταν το πέος κάνει μία λανθασμένη διείσδυση στον κόλπο, η γυναίκα δεν μπορεί να το αντιληφθεί έγκαιρα και να "τραβηχτεί" εφόσον δεν της προξενεί πόνο, ενώ η βλάβη στο πέος μπορεί να είναι σημαντική!».

epikindini sexoualiki stasi 1

Αντίθετα, όταν ο άνδρας έχει τον έλεγχο της κίνησης, έχει περισσότερες πιθανότητες να διακόψει την διείσδυση ως απάντηση στον πόνο που σχετίζεται με την βλάβη του πέους του, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την δημιουργία κατάγματος.

Είναι ένα κάταγμα μορίου τόσο άσχημο;

Στο κάταγμα πέους υπάρχει έντονος πόνος, ενώ στις μισές περίπου περιπτώσεις μπορεί να ακουστεί μάλιστα και κάποιος ο σχετικός ήχος. Επίσης, στο 80% των περιπτώσεων, οι άνδρες έχασαν τη στύση τους.

Υπάρχει σεξουαλική ζωή μετά από ένα σπασμένο μόριο;

Η μη χειρουργική θεραπευτική αντιμετώπιση ενός κατάγματος πέους μπορεί να οδηγήσει σε έως και 50% των ασθενών να μείνουν με ένα μόνιμα παραμορφωμένο πέος. Επίσης, αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα βρέθηκαν να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία και γενικότερα το σεξ να γίνει γι αυτούς μία επώδυνη πράξη.

Ποιο λοιπόν είναι το «ασφαλές σεξ»;

Μήπως τελικά η πιο σίγουρη και μη απειλητική για το ανδρικό μόριο σεξουαλική στάση είναι η ιεραποστολική; Μήπως θα πρέπει να ενισχυθούν οι άνδρες να ακολουθούν αυτή τη στάση για να αποφύγουν τυχόν ατυχήματα που μπορεί να τους στοιχίσουν τη σεξουαλικότητά τους;

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved