Αρνήθηκαν 7 φορές να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη του μωρού τους και αυτό επέζησε!

Ένα μωρό που γεννήθηκε πρόωρα, επέζησε παρά το γεγονός ότι οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ελπίδα και είπαν στους γονείς του επτά φορές να το σταματήσουν από τη μηχανική υποστήριξη επειδή ήταν σίγουροι ότι δεν θα επιζήσει!

Αρνήθηκαν 7 φορές να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη του μωρού τους και αυτό επέζησε!

Ο λόγος για την μικρούλα Κέντα Μοχάμεντ η οποία γεννήθηκε κατά 13 εβδομάδες πιο νωρίς και ζύγιζε μόλις 700 γραμμάρια. Κατά τη γέννησή της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ενώ είχε προσβληθεί και από νοσοκομειακές λοιμώξεις. Οι γονείς της Σαλέ και Χαλιμά δεν μπορούσαν τους τρεις πρώτους μήνες να την πάρουν αγκαλιά ενώ οι γιατροί τους είχαν πείσει πως έπρεπε να περιμένουν τα χειρότερα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους είπαν ότι ήταν μάταιο να την κρατάνε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, προτείνοντάς τους να κλείσουν τα μηχανήματα και να την αφήσουν να φύγει από τη ζωή. Και όχι μία και δύο φορές αλλά επτά!
Οι ίδιοι όμως δεν έπαψαν ποτέ να έχουν ελπίδα και γι' αυτό ζήτησαν από τους γιατρούς να τη χειρουργήσουν με την μικρή να υποβάλλεται στις πρώτες μέρες της ζωής της σε πολύ σοβαρές εγχειρήσεις. Σήμερα, είναι επτά μηνών και αν και έχει κάποια προβλήματα υγείας, βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης. «Οι γιατροί μας έπαιρναν σε ένα μικρό δωμάτιο και μας έλεγαν πως πρέπει να τη σταματήσουμε από τα μηχανήματα καθώς δεν θα τα κατάφερνε» είπε ο πατέρας της στους δημοσιογράφους ο οποίος είναι πεπεισμένος πια πως έγινε τα θαύμα στο οποίο πίστευε από την αρχή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved