Συνταγή για πεντανόστιμο κατσικάκι στη γάστρα

Δεν χρειάζεται να κάνω πρόλογο! Θα σου πω μόνο πως είμαι μεγάλη fan των αμνοεριφίων.

Mamatsita
Συνταγή για πεντανόστιμο κατσικάκι στη γάστρα

Όπως και να’ ναι μαγειρεμένα. Στο φούρνο, στη σούβλα, στα κάρβουνα, στην κατσαρόλα.

Ακουμπάς μπροστά μου ένα πιάτο με αρνάκι ή κατσικάκι και δεν χρειάζεται να μου εξηγήσεις πως και τι!
Είναι αυτό που λέμε «τώρα μιλάνε τα μάτια» και τα πιρούνια!!!

Να είδες όμως, πάλι έκανα πρόλογο.

katsikaki sti gastra 2

Αυτό το κατσικάκι λοιπόν, μου το περιέγραψε η φίλη μου η Λίτσα. Είναι από τις φίλες που αποδεικνύουν εμπράκτως την αξία τους χρόνο με το χρόνο. Απ’ αυτές που νοιώθεις ασφαλής που τις έχεις φίλες κι αυτό γιατί δεν είναι φίλη «μαϊμού». Ανήκει στην κατηγορία «ότι βλέπεις, παίρνεις». Την αγαπώ για αυτό ακριβώς. Γιατί αυτό που δίνει είναι αυτό ακριβώς που βλέπω.

Μου έδωσε λοιπόν κι αυτή τη συνταγή. Μια μέρα κουδούνισε το τηλέφωνο μου κι είχα τη Λίτσα στην άλλη γραμμή σε «έκσταση» διότι μόλις είχαν τελειώσει ένα οικογενειακό γεύμα με ένα «του ονείρου κατσικάκι στη γάστρα» μαριναρισμένο βάση οδηγιών του συζύγου, ο οποίος να ενημερώσω πως είναι σεφ. Σεφ, σεφ. Από αυτούς που μπαίνουν στην κουζίνα, που τσιτσιρίζονται πάνω από τηγάνια και κατσαρόλες για να ταΐσουν κόσμο και κοσμάκη!
κατσικάκι στη γάστρα. Δεν χρειάστηκε πολύ για να με πείσει.

Την άλλη μέρα ήμουν στον χασάπη μου και στο σούπερ μάρκετ και γυρνώντας σπίτι έπιασα δουλειά. Για να το φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς

katsikaki sti gastra 4

Υλικά:
1½ κιλό κατσικάκι μπούτι ή χεράκι
2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ γιαούρτι
2 κ γλ πάπρικα γλυκιά
αλάτι –πιπέρι
πατάτες κυδωνάτες
φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη & δεντρολίβανο)
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασίκατσικάκι στη γάστρα

Εκτέλεση:
Κόβεις σε μεγάλα κομμάτια τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γιαούρτι με την πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνεις καλά το κρέας και το προσθέτεις μαζί με τα κομμένα λαχανικά στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις το κρέας με την μαρινάδα του καλά σκεπασμένο για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο. Μπορείς αν θέλεις να το αφήσεις όλη νύχτα στο ψυγείο. Απλά έχε κατά νου, πως όσο πιο πολύ ώρα μαριναριστεί το κρέας, τόσο το καλύτερο!!! Ρίξε πρώτα το ποτήρι με το κρασί μέσα στη γάστρα, βάλε τις πατάτες και στρώσε από πάνω τους το μαριναρισμένο κρέας με όλη του την μαρινάδα φυσικά αλλά και τα φρέσκα μυρωδικά.

katsikaki sti gastra 3


Οι πατάτες θα ρουφήξουν όλα τα ζουμάκια από το κατσικάκι καθώς θα ψήνετε … και μη σου πω πως θα είναι αυτές οι ωραιότερες πατάτες φούρνου που θα έχεις φάει!
Σκέπασε τη γάστρα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 2 ώρες τουλάχιστον.
Τσέκαρε το φαγητό στη μιάμιση ώρα περίπου και ξεσκέπασε το στο τελευταίο μισάωρο για να ροδίσει και να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
Αν δεν έχεις γάστρα, μη μου στεναχωριέσαι καθόλου. Βάλε το φαγητό σε ένα βαθύ ταψί, σκέπασε το με λαδόκολλα και σφράγισε το με αλουμινόχαρτο. Το αυτοσχέδιο αυτό καπάκι θα την κάνει τη δουλίτσα του μια χαρά.
Απόλαυσε κατσικάκι και πατάτες να λιώνουν σα λουκουμάκια και φούσκωσε από χαρά απολαμβάνοντας τα υπέροχα σχόλια των συνδαιτημόνων σου για τις μαγειρικές σου ικανότητες.

katsikaki sti gastra 5


Γεια σου Λιτσάκι μου με τα ωραία σου!!!

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Διαβάστε επίσης:

Μαμαδίστικο κατσικάκι φρικασέ!

Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι

Συνταγή για πεντανόστιμη κρεατόπιτα με κατσικάκι

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved