Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με βρώμη!

Τα παιδιά τρελαίνονται για σοκολάτα! Τόσο για να την τρώνε όσο και για παίζουν μαζί της. Αφήστε τα να πασαλειφθούν και πασαλειφθείτε και εσείς μαζί τους.

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με βρώμη!

Mαλακά μπισκότα σοκολάτας με βρώμη:

Τα μπισκότα αυτά είναι μεν μία πολύ γλυκιά λιχουδιά για τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα είναι ιδανικά αφού περιέχουν υγιεινά συστατικά για έναν νέο οργανισμό.

Συστατικά

200 γρ. Βούτυρο

200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

200 γρ. Αλεύρι

200 γρ. Καστανή ζάχαρη

50 γρ. Μέλι

175 γρ. Νιφάδες βρώμης (quaker)

2 Αυγά

3 κουτ. σούπας Κακάο

1/2 κουτ. γλυκού Baking Soda

1/2 κουτ. γλυκού Baking Powder

1/2 κουτ. γλυκού Αλατι

1/2 κουτ. γλυκού Κανελλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτια, κατόπιν προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφαιρούμε απο την φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ μετράμε μαζί με το παιδί μας τα υπόλοιπα υλικά μας, ενώνουμε με το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε την ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και ψήνουμε για 12 λεπτά (όχι παραπάνω!). Τα πιο μεγάλα παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν αυτές τις μπαλίτσες! Βάλτε τα να το κάνουν!

Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε την βρώμη με καρύδα ή ψιλοκομμένους ξηρούς κάρπους (προσοχή στις αλλεργίες!).

Καλή Επιτυχία!

Ο Γιώργος Γεράρδος, είναι επαγγελματίας φωτογράφος, λάτρης της μαγειρικής και ιδιοκτήτης του νεοσύστατου εστιατορίου «Ανθός». Ευαγγελιστρίας 96 και Γαλατείας 1, Καλλιθέα. Τηλ. 2130271631

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved