Athens Science Festival 2018 στην Τεχνόπολη: Επιστήμη χωρίς σύνορα

#asf2018: Γνώση, καινοτομία, ψυχαγωγία, ενθουσιασμός, πάθος και πολλές πρωτοποριακές, συναρπαστικές ιδέες και εμπειρίες! Από τις 24 έως τις 29 Απριλίου στην Τεχνόπολη.

Athens Science Festival 2018 στην Τεχνόπολη: Επιστήμη χωρίς σύνορα

Η μεγάλη στιγμή σχεδόν έφτασε. Σε λίγες μέρες, ανοίγει τις πύλες του το Athens Science Festival 2018 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, για πέμπτη χρονιά, πιο φιλόδοξο και πιο ενδιαφέρον από κάθε άλλη φορά. Για έξι μέρες και με το μήνυμα Επιστήμη χωρίς σύνορα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική επιστημονική εμπειρία μέσα από ένα σύνολο δράσεων γεμάτες δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, ιδέες, ψυχαγωγία και, φυσικά, επιστημονικές ανακαλύψεις!
Μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του είναι:

Διαδραστική έκθεση

Σωματίδια Cern εν δράσει: Ζήσε μία απόλυτα διαδραστική εμπειρία παιχνιδιού στο Interactive Tunnel του CERN Media Lab. Εκεί που τα φαινόμενα «επίδραση του πεδίου Higgs στην ύλη» και «επιτάχυνση και σύγκρουση σωματιδίων» γίνονται παιχνίδι.
25-29 Απριλίου - CERN Media Lab
Συνεργασία: Ελληνογερμανική Αγωγή και CMS experiment at CERN, CREATIONS EU project

Έξυπνες συσκευές για ασφαλέστερη πόλη: Η τεχνολογία των κινητών και φορητών υπολογιστών στην υπηρεσία της προστασίας των πολιτών και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής – σε ένα παιχνίδι που παίζεται με φορητές συσκευές και με ιδιοφυή κουμπιά.
25-29 Απριλίου - Ομάδα CoNSeRT του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Κάν΄το σωστά: Πρόκειται για το επιτυχημένο, βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ασφαλούς κυκλοφορίας, με τη χρήση εξοπλισμού προσομοιωτών προηγμένης τεχνολογίας και δραστηριοτήτων.
28 – 29 Απριλίου - Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς"
Με την υποστήριξη των λιπαντικών Cyclon.

ΙΟΑΣ

Επιπλέον, στην κατηγορία των διαδραστικών εκθέσεων, ξεχωρίζουν:

Η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα από την ομάδα της DNA Filters. H DCR 017 είναι η πρώτη ειδική, περιορισμένης παραγωγής και κατά παραγγελία μηχανή κατασκευασμένη στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε άλλες εντυπωσιακές γνώσεις που θα αποκτήσουμε, θα μάθουμε και πώς μετατρέπουμε τον αέρα σε δύναμη.
Τα μοναδικά εκθέματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: τα αγωνιστικά μονοθέσια αυτοκίνητα τύπου Formula που κατασκεύασαν στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student με την Prom Racing και την ομάδα UoP Racing, το όχημα που έχουν σχεδιάσει οι φοιτητές του και το οποίο μπορεί να καλύψει την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη με κόστος 0.1€, καθώς επίσης και το αεροπλάνο που διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό αεροναυπηγικής Air Cargo Challenge 2017, από τον Σύλλογο Φοιτητών Αεροδιαστημικής ΕΜΠ.

Εκθέσεις τέχνης

Cave of Sounds: Μια συγκλονιστική εμπειρία, που συνδέει τις προϊστορικές καταβολές της μουσικής με ότι πιο προηγμένο παρουσιάζει σήμερα η μουσική τεχνολογία. Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν μοναδικά μουσικά όργανα αλλά και δημιουργούν με αυτά.
25 – 29 Απριλίου
Με την υποστήριξη του British Council και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Το Tαξίδι της Αριάδνης: Ένα πολύχρωμο παζλ γνώσης και φαντασίας, μία οπτικοακουστική εμπειρία εμπνευσμένη από τον κόσμο της Κνωσού, που πραγματοποιείται με τον συνδυασμό πολλών εφαρμογών προηγμένης τεχνολογίας.
25 – 26 Απριλίου - ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων.
Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Το ταξίδι της Αριάδνης

Εργαστήρια για παιδιά από το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Φτιάχνω μόνος μου ένα Ψηφιακό Παιχνίδι: Το «πέτρα – ψαλίδι – χαρτί» υλοποιείται με την χρήση των δυνατοτήτων του physical computing.
26 Απριλίου, 09.00 - Ίδρυμα Ωνάση & Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.
Χοροπηδώ με το Ρομπότ: Τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ένα ρομπότ, και το καθοδηγούν να φτάσει πρώτο στον στόχο.
26 Απριλίου, 11.00 - Ίδρυμα Ωνάση & Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Workshops για ενήλικες

Εργαστήριο βακτηριακής ζωγραφικής:
Πώς εκατομμύρια ζωντανά βακτήρια, στον πάγο, μεταμορφώνονται σε πίνακες με μπογιές και χρώματα;
26 Απριλίου, 16.00 - Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.
Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας
Αποστολή στον Πλανήτη Άρη: Τα παιδιά θα κατακτήσουν, σαν πραγματικοί αστροναύτες, τον θρυλικό πλανήτη Άρη, με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
25 Απριλίου, 16.00 - Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ
Με την υποστήριξη της iSquare.

Ομιλίες

Διαδίκτυο χωρίς σύνορα αλλά με ασφάλεια: Συμβουλές για την ασφαλή χρήση του μαγικού κι απέραντου κόσμου του διαδικτύου από τα παιδιά, ώστε οι ψηφιακοί πολίτες του αύριο να απολαμβάνουν τις απεριόριστες δυνατότητες του Internet με ασφάλεια.
Κατερίνα Ψαρουδάκη – Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Eπικοινωνίας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
27 Απριλίου, 19.00 - Μαρία Δάρα – Ψυχολόγος, Σύμβουλος στη Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Αντιγράφοντας τη Φύση για Ενεργειακά Αποδοτικούς Υπολογιστές: O ανθρώπινος εγκέφαλος ως πρότυπο για τη δημιουργία των τεχνητών γνωσιακών υπολογιστικών συστημάτων του μέλλοντος.
26 Απριλίου, 19.00 - Ευάγγελος Ελευθερίου, IBM Fellow, ΙBM Research - Ζυρίχη, Ελβετία.

Η δύναμη του φωτός στους βιοαισθητήρες: Η τεχνολογία ανίχνευσης με βάση το λέιζερ που «ακούει» τους μικρο-κραδασμούς του σώματος, και στη συνέχεια ανάλυσης των ήχων δόνησης, μπορεί να οδηγήσει στη διάγνωση ασθενειών;
27 Απριλίου, 18.00 - Zeev Zalevsky, Καθηγητής, Αντιπρόεδρος Μηχανικής και Διευθυντής του Κέντρου Νανοφωτονικής, Bar Ilan University, Ramat-Gan, Israel
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Κινηματογραφικές πρεμιέρες

Το Απώτατο Σημείο της Ανθρωπότητας (The Farthest): Μία ταινία για το πιο ευφάνταστο και φιλόδοξο εγχείρημα στην ιστορία του ανθρώπου. Από το 1977, το διαστημόπλοιο Voyager στέλνει στη Γη εκπληκτικό οπτικό υλικό από σημεία όπου η ανθρώπινη εμπειρία δεν έχει φτάσει ποτέ στο παρελθόν. Την προβολή προλογίζει ο σπουδαιότερος Έλληνας αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής.
25 Απριλίου, 21.00 - Διανομή: Filmtrade & Danaos Films
Chimera: Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μια ιστορία αγάπης και απώλειας, θλίψης και λύτρωσης, εμπνευσμένη από την έρευνα αιχμής στα βλαστοκύτταρα, την αναγεννητική ιατρική, τη συγκομιδή οργάνων και τη γενετική.
27 Απριλίου, 21.00 - SCI-FI-LONDON Film Festival

Βραδινές εμφανίσεις και διαγωνισμοί

Stand up Science: Η επιστήμη… αλλιώς
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η επιστημονική ομάδα Science Reactors δίνει το δικό της παρών στο asf18. Mέσα από ένα ανανεωμένο και απολαυστικό Stand up Science, κατά το πρότυπο του Stand-up comedy, αναδεικνύει ένα άλλο πρόσωπο της Επιστήμης: πως η Επιστήμη μπορεί να είναι και διασκεδαστική και πως οι επιστήμονες διαθέτουν χιούμορ!
24 Απριλίου, 21.00 – Science Reactors
FameLab 2018: Ο ελληνικός τελικός ενός από τους μεγαλύτερους, στον κόσμο, διαγωνισμούς για την επικοινωνία της επιστήμης! Μια συναρπαστική βραδιά, με ενθουσιασμό, ψυχαγωγία, πάθος και χαρισματικούς νέους επιστήμονες.
28 Απριλίου, 21.00 - British Council και HUB Science
Με την υποστήριξη της Γερολυμάτος International.
Βραβεία Επικοινωνίας της Επιστήμης 2018- ΕΠΙ2: Η πρώτη απονομή των Βραβείων Επικοινωνίας της Επιστήμης ΕΠΙ2επιβραβεύει τις πιο αξιόλογες ενέργειες διάδοσης της επιστήμης στη χώρα μας και γιορτάζει την ολοκλήρωση του 5ου Athens Science Festival με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!
29 Απριλίου, 21.00

Μάθετε λεπτομέρειες για το πλήρες πρόγραμμα του πέμπτου Athens Science Festival 2018 στο http://www.athens-science-festival.gr/programme/και ετοιμαστείτε για να μαγευτείτε από το συναρπαστικό πρόσωπο της επιστήμης, γνωρίζοντάς τη σε όλο της το μεγαλείο.

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη 24 Απριλίου: Τελετή έναρξης στις 18:15 | Είσοδος ελεύθερη
Τετάρτη 25 έως Παρασκευή 27 Απριλίου: 09:00 έως 23:00
Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου: 11:00 έως 23:00

Τιμές εισιτηρίων:
Ημερήσιο: 3€
Εισιτήριο 5 ημερών: 12€

Πληροφορίες:
http://www.athens-science-festival.gr/

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324
press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved