Διακοσμήστε το σπίτι σας σε μωβ αποχρώσεις, το χρώμα των βασιλιάδων (pics)

Το μωβ θεωρείται το χρώμα των βασιλιάδων!

Διακοσμήστε το σπίτι σας σε μωβ αποχρώσεις, το χρώμα των βασιλιάδων (pics)

Από αρχαιοτάτων χρόνων, το μωβ ήταν το χρώμα που προοριζόταν αποκλειστικά για την ανώτερη τάξη, ενώ απαγορευόταν, ακόμη και με την ποινή θανάτου, να το φορέσει ένας κοινός θνητός. Κι αυτό συνέβαινε, σύμφωνα με τους ιστορικούς, επειδή το μωβ ως χρώμα ήταν δυσεύρετο.

Σήμερα, το μωβ θεωρείται το χρώμα της φαντασίας και της πνευματικότητας, της δύναμης και της ανεξαρτησίας, ενώ συμβάλλει στην πνευματική ισορροπία και γαλήνη. Επίσης, είναι ένα χρώμα που πολλοί το επιλέγουν ή τις αποχρώσεις του (λιλά, βιολετί, δαμασκηνί) για τη διακόσμηση του σπιτιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χρώμα σε τοίχους στους διάφορους τόνους ή εναλλάξ με άλλα.

Οι περισσότεροι το επιλέγουν είτε για την κρεβατοκάμαρα είτε για το σαλόνι. Μπορείτε, όμως, να παίξετε με τα υφάσματα, με διακοσμητικά μαξιλάρια (στο σαλόνι), με διακοσμητικά αντικείμενα (κεριά, βάζα, πίνακες, κ.α.) ή ως απόχρωση στις κουρτίνες. Ωστόσο, προτιμήστε να δώσετε μωβ πινελιές στους χώρους του σπιτιού σας και μην τους «φορτώσετε» αποκλειστικά με το συγκεκριμένο χρώμα, διότι μπορεί να σας φέρει μελαγχολία!

Δείτε στην παρακάτω photo gallery υπέροχες ιδέες για εσάς που αρέσει το μωβ χρώμα και θέλετε να το εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Photos via housebeautiful.com

Διαβάστε επίσης

Λατρεύετε το ροζ; Δείτε πώς μπορείτε να το εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας (pics)

Βάλτε χρώμα στην κρεβατοκάμαρά σας - 25 προτάσεις που θα σας ενθουσιάσουν (pics)

Κίτρινο παιδικό δωμάτιο; 20 ιδέες να το διακοσμήσετε και για ποιο λόγο να το διαλέξετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved