Ανάποδο κέικ μπανάνας με σιρόπι - Το πιο γευστικό κέικ που έχετε δοκιμάσει

Ένα πλούσιο στη γεύση γλυκό που θα σας ενθουσιάσει.

Ανάποδο κέικ μπανάνας με σιρόπι - Το πιο γευστικό κέικ που έχετε δοκιμάσει

Η ιδιαιτερότητα αυτού του κέικ είναι το σιρόπι του. Όταν το σερβίρετε, τα αρώματά του είναι σε όλο το γλυκό. Από τα πιο νόστιμα κέικ με μπανάνα που έχετε φτιάξει.

Υλικά

3 έως 4 μπανάνες, κομμένες σε λωρίδες
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι σκούρο ρούμι

Για το κέικ

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά, χωρισμένα
½ φλιτζάνι χυμό μήλου ή πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνετε τις μπανάνες και ξεκινάτε να φτιάχνετε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε μαζί το βούτυρο την καστανή ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά. Προσθέστε αργά το ρούμι και ανακατέψτε. Μόλις το σιρόπι είναι παχύρευστο περιχύστε το στις μπανάνες.

Ζύμη για το κέικ

Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ξεχωριστά σε άλλο μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγών για 4 έως 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό μήλου ή πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Προσθέστε αργά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά.
Σταδιακά προσθέστε το μείγμα αλευριού, περίπου 1/4-φλιτζάνι κάθε φορά συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το αφήνετε για λίγο στην άκρη και χτυπάτε καλά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Με μια σπάτουλα, ρίξτε απαλά τα ασπράδια αυγού στο μείγμα αλευριού.Απλώστε το τελικό μείγμα πάνω από τις μπανάνες και ψήστε το κέικ για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα τοποθετήσετε στο κέντρο. Αφαιρέστε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά.

Αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα. Το κέικ σας είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.

Πηγή: diethood.com

Διαβάστε επίσης

Ανάποδο κέικ φράουλας - Δεν έχετε δοκιμάσει νοστιμότερο
Πανεύκολη συνταγή για κέικ καρύδας
Κέικ μπανάνας με ελαιόλαδο και γιαούρτι
Κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο - Δοκιμάστε το!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved