Συνταγή για πεντανόστιμα μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ

Και ποια νοικοκυρά δεν έχει φτιάξει μακαρόνια με κιμά!

Συνταγή για πεντανόστιμα μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ

Κλασσικό μαμαδίστικο φαγητό. Ίσως το πιο λαχταριστό φαγητό από όλα μετά το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Όταν υπάρχει αυτό το φαγητό στην κατσαρόλα, όλοι τρέχουν στο τραπέζι και περιμένουν με λαχτάρα για να φάνε.

Οι παραλλαγές αυτής της συνταγής; Πολλές. Στις μαμάδες αρέσει να πειραματίζονται στην κουζίνα και δη να «πειράζουν» κλασσικές συνταγές δίνοντας το δικό τους στίγμα. Άλλες βάζουν τριμμένο καροτάκι, άλλες πολύχρωμες πιπεριές, άλλες τρίβουν την ντομάτα, άλλες βάζουν περισσότερη κανέλα και πάει λέγοντας. Αυτή η συνταγή όμως, έχει την παράδοσή της. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε την αυθεντική συνταγή για μακαρόνια μπολονέζ και σας την παρουσιάζουμε.

Υλικά:
30 ml ελαιόλαδο
60 ml βούτυρο αγελάδας
1 μεγάλο λευκό ξερό κρεμμύδι αρκετά ψιλοκομμένο
4 μικρά (ή 2 μεγάλα) καρότα αρκετά ψιλοκομμένα
4 στικς σέλερι αρκετά ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο περασμένες από τον τρίφτη
125 γρμ πανσέτα αρκετά ψιλοκομμένη
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
250 ml λευκό ξηρό κρασί
500 ml γάλα
1 συσκευασία κονκασέ ντοματάκι
250 ml ζωμό βοδινού
αλάτι-πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση:
Βάλτε στην κατσαρόλα σας το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο λιώσει και η κατσαρόλα σας είναι ζεστή, προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και αλατίστε. Σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

makaronia me aythentiki saltsa mpolonez 3


Έπειτα προσθέστε την πανσέτα και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και η πανσέτα να χρυσίσει.
Σιγά-σιγά προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε. (μην ρίξετε όλο τον κιμά μονομιάς, λίγο-λίγο τη φορά). Τσιγαρίστε για περίπου 15 λεπτά. Μόλις καραμελώσει (έχει το χρώμα της φωτογραφίας) σβήστε με το κρασί και με μια ξύλινη κουτάλα ξυστέ τον πάτο της κατσαρόλας.

makaronia me aythentiki saltsa mpolonez 4

Αφήστε το κρασί να εξατμιστεί για περίπου 2-3 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην σας κολλήσει ο κιμάς στον πάτο. Προσθέστε το γάλα, τις ντοματες, το ζωμό βοδινού, αλατίστε αν χρειάζεται και ρίξτε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 ώρες, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα.

makaronia me aythentiki saltsa mpolonez 5


Ανακατεύετε πού και πού. Μόλις περάσουν οι 4 ώρες και βλέπετε στην κατσαρόλα αρκετό ζουμάκι, δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

makaronia me aythentiki saltsa mpolonez 1


Βράστε τα μακαρόνια σας και σερβίρετε. Πιο νόστιμη σάλτσα μπολονέζ ή αλλιώς σάλτσα με κιμά, δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά!

πηγή: foodnouveau.com

Διαβάστε επίσης:
Μαμαδίστικα μακαρόνια με κιμά

Μπολονέζ φούρνου

Συνταγή για κοκκινιστά κανελόνια με κιμά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved