Δουλειές στο σπίτι που μία έγκυος πρέπει να αποφεύγει

Βάψατε το παιδικό δωμάτιο και έχετε αγοράσει ό,τι θα χρειαστείτε για να υποδεχθείτε την μεγαλύτερη χαρά στη ζωή σας.

Δουλειές στο σπίτι που μία έγκυος πρέπει να αποφεύγει

Ναι, ναι, μπορεί να είστε μία ανεξάρτητη γυναίκα που θέλει να τα κάνει όλα μόνη της στην εγκυμοσύνη, ωστόσο υπάρχουν δουλειές στο σπίτι που θα πρέπει να αποφεύγει μια εγκυμονούσα κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Δείτε ποιες δουλειές στο σπίτι θα πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

egkimosini kai douleies sto spiti 2

Γενικό Καθάρισμα

Όλα τα απορρυπαντικά περιέχουν χημικά και τοξίνες που δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή μια έγκυος. Αν για οποιοδήποτε λόγο έρθει σε επαφή με το δέρμα της εγκύου κάποιο από αυτά μπορεί να προκληθεί αλλεργική αντίδραση.

Κάποιες γυναίκες έχουν ευαίσθητο δέρμα ή το δέρμα τους γίνεται ευαίσθητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε οικολογικά ή βιολογικά προϊόντα, βεβαιωθείτε ότι είναι ελεγμένα και κατάλληλα για τη χρήση τους από εγκύους.

Επίσης απαγορεύεται να σκουπίζουν, να σφουγγαρίζουν και να ξεσκονίζουν, καθώς η ορθοστασία μπορεί να επιβαρύνει τη μέση της εγκύου ή να κουράσει τις αρθρώσεις της. Αν είστε έγκυος, καλό λοιπόν θα είναι να ζητήσετε βοήθεια από κάποια οικιακή βοηθό μέχρι να γεννήσετε ή τον σύντροφό σας.

Πλύσιμο και καθάρισμα μπάνιου

Εκτός από τα χημικά που όπως αναφέραμε και πιο πάνω απαγορεύεται μία έγκυος να έρχεται σε επαφή, θα πρέπει να αποφεύγει το καθάρισμα στο μπάνιο και την τουαλέτα. Η εισπνοή κάποιων χημικών μπορεί να είναι επικίνδυνη για το μωρό και υπάρχει ενδεχόμενο κάποιας πτώσης εάν υπάρχουν νερά τριγύρω.

Πλύσιμο ρούχων

Μπορεί να ακούγεται ασφαλές το να βάλει μία έγκυος ένα πλυντήριο ρούχων ωστόσο αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν είναι. Μια εγκυμονούσα θα πρέπει να αποφεύγει να σκύβει και να σηκώνει τη λεκάνη με τα ρούχα. Σύμφωνα με το momjunction.com, κάποιες κινήσεις στο πλύσιμο και το άπλωμα ρούχων έχουν οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό ή αυξάνουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης.

egkimosini kai douleies sto spiti 1

Άρση βάρους

Αφήστε τα βάρη για τους άλλους. Στην εγκυμοσύνη απαγορεύεται μία έγκυος να σηκώνει βάρη και να μετακινεί έπιπλα. Πριν κάποια γυναίκα σηκώσει κάποιο βάρος θα πρέπει να το συζητήσει με τον γυναικολόγο της καθώς υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, στις οποίες η άρση βάρους δεν ενδείκνυται όπως για παράδειγμα στον πρόδρομο πλακούντα, στην προεκλαμψία ή την υπέρταση κύησης, την αποκόλληση πλακούντα ή την πιθανότητα για πρόωρο τοκετό.

Κρέμασμα κουρτίνας και καθαρισμός κλιματιστικού

Αυτή η δουλειά είναι επικίνδυνη ακόμη και για μια γυναίκα που δεν είναι έγκυος. Οι πιθανότητες να πέσει από τη σκάλα ή να χάσει την ισορροπία της είναι μόνο δύο από αυτούς τους κινδύνους. Για αυτό και μόνο θα πρέπει να βγάλετε από τη λίστα σας και αυτές τις δουλειές.

Είναι προφανές ότι σας προτείνουμε να αποφύγετε τις δουλειές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν έχει κάθε γυναίκα την πολυτέλεια των επιλογών. Για αυτό λοιπόν όπου μπορείτε χρησιμοποιήστε προϊόντα κατάλληλα και ασφαλή τόσο για τη δική σας υγεία όσο και ζητήστε βοήθεια σε ό,τι έχει να κάνει με βάρη και δύσκολες δουλειές από τον σύντροφό σας ή το οικείο σας περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:
«Κάνει να σηκώνω βάρος στην εγκυμοσύνη;»: Πίνακας με επιτρεπόμενα όρια άρσης βάρους

Μπορώ να σηκώνω βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Είστε έγκυος; Αυτές τις δουλειές του σπιτιού θα πρέπει να τις ξεχάσετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved