Τρεις ασκήσεις «βοηθοί» για έναν ήπιο τοκετό

Ακόμα κι αν πριν την εγκυμοσύνη δεν φημιζόσουν για τις ατέλειωτες ώρες που πέρναγες στο γυμναστήριο ή για τη διάθεση να βγεις έστω για ένα περπάτημα.. ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Τρεις ασκήσεις «βοηθοί» για έναν ήπιο τοκετό

Κατά την διάρκεια της γυμναστικής τονώνονται και δυναμώνουν οι μύες του σώματος, πολλούς από τους οποίους θα χρειαστείς την ώρα της γέννας. Έτσι, όχι μόνο θα είσαι προετοιμασμένη αλλά θα έχεις φροντίσει για έναν -όσο το δυνατόν πιο- ανώδυνο και ήπιο τοκετό.

1. Άσκηση squat

Η άσκηση squat, γνωστή και ως βαθύ κάθισμα, αποτελεί μια από τις πιο ευεργετικές προπονήσεις χαμηλής έντασης για τις μέλλουσες μανούλες. Σε όρθια θέση, με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και τα πέλματα παράλληλα προσπάθησε να χαμηλώσεις το σώμα σου λυγίζοντας τα γόνατα και στέλνοντας την λεκάνη προς τα πίσω. Μερικές επαναλήψεις από αυτή την άσκηση καθημερινά θα σε βοηθήσουν πολύ.

gymnastiki gia eukolo toketo 2

2. Το τέντωμα της γάτας

Αυτή η κλασική στάση yoga είναι ιδανική για να δυναμώσεις την μέση σου που τόσο έχει επιβαρυνθεί από το βάρος της κοιλίτσας που όλο μεγαλώνει. Στηρίξου στις παλάμες και στα γόνατα, με τους καρπούς να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους, με ίσιους αγκώνες σε όλη τη διάρκεια της άσκησης και τους γοφούς πάνω από τα γόνατα. Πάρε βαθιά εισπνοή τραβώντας μέσα την κοιλιά και κυρτώνοντας την πλάτη προς τα πάνω και άφησε το λαιμό και το κεφάλι σου να χαλαρώσουν μπροστά. Προσπάθησε να μείνεις για μερικά δευτερόλεπτα σε αυτή τη στάση και στη συνέχει εξέπνευσε χαλαρώνοντας την κοιλιά και την πλάτη.

3. Περπάτημα

Αυτό είναι πιο εύκολο και ίσως πιο διασκεδαστικό – ειδικά αν το δεις σαν μια ευκαιρία να περάσεις λίγο παραγωγικό χρόνο με τον μέλλοντα μπαμπά ή με μια φίλη που μένει κοντά. 30 λεπτά καθημερινά είναι αρκετά για να σε δυναμώσουν και κυρίως να σε απαλλάξουν από τυχόν δυσφορίες και ναυτίες που μπορεί να αντιμετωπίζεις. Φρόντισε να ακολουθείς γνωστές διαδρομές με ομαλή επιφάνεια και να φοράς τα πιο άνετα και γερά παπούτσια που έχεις. Με το πέρασμα των μηνών που η ενέργεια σου θα μειώνεται, μπορείς να μειώνεις και την απόσταση ή τον ρυθμό με τον οποίο περπατάς.

*Μην ξεχνάς ότι η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα σε ωφελήσει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά και θα σε προετοιμάσει για την ώρα που θα υποδεχθείς το νέο σας μέλος.

Διαβάστε επίσης:
Υποφέρεις από ναυτίες; Όχι πια, με αυτές τις 5 τροφές
Εγκυμοσύνη: Είναι φυσιολογικό που χάνω την ισορροπία μου και έχω αστάθεια στο βάδισμα;
Εγκυμοσύνη και άσκηση: Οδηγίες ασφαλείας, πλεονεκτήματα και οδηγός ασκήσεων
Οφέλη από τη γυμναστική στην εγκυμοσύνη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved