Έρωτας κι εγκυμοσύνη: Με ποιους τρόπους μπορεί να αλλάξει τη σχέση με το σύντροφό σας

Μπορεί η εγκυμοσύνη να αλλάξει τη σχέση με το σύντροφό σας;

Έρωτας κι εγκυμοσύνη: Με ποιους τρόπους μπορεί να αλλάξει τη σχέση με το σύντροφό σας

Μεγαλύτερο στήθος, μια μεγάλη κοιλιά, πρησμένοι αστράγαλοι, γενικά το σώμα αλλάζει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όμως, όπως με το σώμα, αλλάζει και η σχέση με το σύντροφό σας στην κύηση; Είναι πράγματι, η εγκυμοσύνη και ο έρωτας ένας δύσκολος συνδυασμός αυτούς τους εννέα μήνες;

«Κάποιες στιγμές θα αισθάνεστε ανεξήγητα κοντά και κάποιες άλλες φορές θα αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας είναι σε άλλον πλανήτη» λέει η συγγραφέας του βιβλίου «Babyproofing Your Marriage», Cathy O'Neil. Ωστόσο, όπως τονίζει, αναγνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αλλαγές και σεβόμενοι, αλλά και κατανοώντας ο ένας τον άλλον, τότε μπορείτε να ξεπεράσετε τα προβλήματα επικοινωνίας, που ενδεχομένως προκύψουν.
Ποια είναι αυτά τα προβλήματα; Δείτε παρακάτω.

Θα αγχώνεστε για το παραμικρό

Οι ορμόνες επηρεάζουν και την ψυχολογία μίας γυναίκας και θα υπάρχουν φορές, που θα νιώθετε με το παραμικρό έναν πανικό. Θα αγχώνεστε για τα πάντα και αυτό το μεταφέρετε και στο σύντροφό σας. Μάλιστα, θα αγχώνεστε μήπως συμβεί κάτι κακό. Ακόμη και οι γυναίκες που πριν την εγκυμοσύνη ήταν πιο χαλαρές, τώρα θα αγχώνονται για το αν αναπτύσσει λίγη ταχύτητα ο σύντροφός, αν φοράει κράνος και άλλα.

egkymosini sxesi



Δεν θα εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος

Από τη στιγμή που το τεστ βγει θετικό, θα αρχίσετε να νιώθετε… μαμά. Είναι και οι αλλαγές που θα συμβαίνουν στο σώμα σας και το μωρό που θα μεγαλώνει μέσα σας, που είναι πιο εύκολο να συνειδητοποιήσετε το νέο σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο με τον άνδρα. Και είναι λογικό. Οπότε, θα πρέπει να τον κατανοείτε που δε νιώθει αμέσως μπαμπάς.

Μπορεί να αισθάνεται ότι τον αφήνετε απ’ έξω

Κι εξαιτίας όλων των παραπάνω, μπορεί εκείνος να νιώθει ότι είναι απ’ έξω ή τον αφήνετε κι εσείς έξω από τις αλλαγές που σας συμβαίνουν και το μωρό που μεγαλώνει μέσα σας. Γι αυτό, βοηθήστε τον να νιώσει ότι είναι μέρος αυτών, ενθαρρύνετε το μπαμπά, βοηθήστε τον να δεθεί με το μωράκι, χαϊδεύοντας την κοιλίτσα σας, μιλώντας στο μωρό. Μην τον αποθαρρύνετε, αν ο ίδιος θέλει να τα κάνει. Είναι ένας τρόπος να συνδεθεί κι εκείνος μαζί σας.

Το σεξ μπορεί να μπει σε δεύτερη μοίρα

Για πολλά ζευγάρια το σεξ ξεχνιέται στην διάρκεια της εγκυμοσύνης ή δεν είναι τόσο συχνό. Η έγκυος γυναίκα μπορεί να αισθάνεται κουρασμένη, πρησμένη, να μην έχει διάθεση ή να μη νιώθει άνετα. Το ίδιο άβολα μπορεί να νιώθει ο σύντροφός. Σε κάθε περίπτωση και τα δύο μέρη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι κάτι που διαρκεί μόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν είναι ένας λόγος, που θα πρέπει να επηρεάσει τη σχέση. Δείξτε και οι δύο κατανόηση.

Πηγή: www.parents.com

Διαβάστε επίσης

Πώς επηρεάζεται η σεξουαλική επιθυμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

«Ο σύντροφός μου δε με στηρίζει στην εγκυμοσύνη. Τι να κάνω;»

Η ψυχολογία της γυναίκας κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved