Ένα σπάνιο φαινόμενο: Μητέρα γέννησε για δεύτερη φορά πανομοιότυπα δίδυμα (pics)

Είναι μία περίπτωση στα 10 εκατομμύρια!

Ένα σπάνιο φαινόμενο: Μητέρα γέννησε για δεύτερη φορά πανομοιότυπα δίδυμα (pics)

Η Casey Saunders είναι μία 27χρονη μητέρα από το Κολοράντο, η οποία από τον περασμένο Δεκέμβριο θεωρείται και ως… μία πολύ σπάνια περίπτωση. Έφερε στον κόσμο 2 φορές πανομοιότυπα δίδυμα! Και αυτό το φαινόμενο, παγκοσμίως, συμβαίνει 1 φορά στα 10 εκατομμύρια!

Ας δούμε την ιστορία της 27χρονης κοπέλας, η οποία στα 17 της χρόνια έγινε για πρώτη φορά μαμά, φέρνοντας στον κόσμο τα δίδυμα πανομοιότυπα αγοράκια της. Δέκα χρόνια μετά η Casey Saunders έμεινε πάλι έγκυος και όταν ο γιατρός της ανακοίνωσε ότι περιμένει και πάλι δίδυμα, δεν το πίστευε. Θεωρούσε ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, αφού δεν είναι και συχνό φαινόμενο να έχει δύο κυήσεις σε δίδυμα παιδιά.

Αλλά να που έγινε. Αλλά δεν ήταν αυτό το μόνο μη συχνό φαινόμενο στην περίπτωσή της. Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι τα δίδυμα κοριτσάκια της, αυτή τη φορά, ήταν μονοχοριακά-μονοαμνιονικά, δηλαδή ότι μοιράζονταν τον ίδιο πλακούντα και τον ίδιο αμνιακό σάκο. Παρόλο που υπήρχε υψηλός κίνδυνος εμπλοκής του ομφάλιου λώρου και γεννήθηκαν 8 εβδομάδες πρόωρα, σήμερα η Maya και η Laia είναι υγιείς και μεγαλώνουν έχοντας την απεριόριστη αγάπη των γονιών και των μεγαλύτερων – πανομοιότυπων – δίδυμων αδελφών τους.

Δείτε στην παρακάτω photo gallery την οικογένεια – φαινόμενο.

Πηγή: dailymail Φωτογραφίες: Lindsey Ginesi, Casey Saunders

Διαβάστε επίσης

Πανομοιότυπα δίδυμα: Τόσο ίδια μεταξύ τους, μα και τόσο διαφορετικά (pics)

Θα «λιώσετε»: Υπέροχες φωτογραφίες με νεογέννητα δίδυμα (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved