Μωσαϊκό με πασχαλινή σοκολάτα και κουλουράκια από τον Γιώργο Γεράρδο

Ελπίζω να είχατε ένα ξεκούραστο, όμορφο Πάσχα και να φορτίσατε τις μπαταρίες σας!

Μωσαϊκό με πασχαλινή σοκολάτα και κουλουράκια από τον Γιώργο Γεράρδο

Μετά το Πάσχα όπως κάθε χρόνο, μου αρέσει να προτείνω συνταγές με τρόφιμα και υλικά που μπορεί να μας περίσσεψαν. Ένα από τα κλασικά κεράσματα και δώρα αυτών των ημερών είναι φυσικά τα σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια.

Όσο και να μας αρέσει η σοκολάτα στο σπίτι, φέτος μας έμειναν αρκετά κομμάτια. Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας φτιάξω ενα κλασικό μωσαϊκό/κορμό με σοκολάτα και πασχαλινά κουλουράκια, αρωματισμένο με πορτοκάλι.

Tip. Το ωραίο με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να χρησημοποιήσετε ότι μπισκότο, κουλουράκι και σοκολάτα θέλετε ή έχετε αυτή τη στιγμή στο σπίτι σας. Προσωπικά μου αρέσει να φτιάχνω αυτό το μωσαϊκό με μια μίξη μαύρης σοκολάτας και γάλακτος. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα αποξηραμένα φρούτα ή να προσθέσετε μια χούφτα καρύδια αφού τα σπάσετε στο Multi Mayo της Kenwood.

Υλικά
400γρ σοκολάτα
200γρ βούτυρο
200γρ κουλουράκια ή μπισκότα
100γρ αποξηραμένα βερικοκα
2κγ ξύσμα πορτοκάλι
Λιγο κακαο για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.

mosaiko apo pasxalina sokolatenia avga kai koyloyrakia poy perisepsan 4

Εν τω μεταξύ πολτοποιούμε τα βερίκοκα στο Multi Mayo της Kenwood και σπάμε τα κουλουράκια σε μικρά κομμάτια.

mosaiko apo pasxalina sokolatenia avga kai koyloyrakia poy perisepsan 3


Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα κουλουράκια, το πορτοκάλι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

mosaiko apo pasxalina sokolatenia avga kai koyloyrakia poy perisepsan 6


Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει λίγο και κατόπιν το αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα.

mosaiko apo pasxalina sokolatenia avga kai koyloyrakia poy perisepsan 7


Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

mosaiko apo pasxalina sokolatenia avga kai koyloyrakia poy perisepsan 8


Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με το κακάο και κόβουμε σε φέτες.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:
Μους εσπεριδοειδών με πέντε υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι και γλάσο λεμονιού με 5 μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved