Πέντε πράγματα που θα σας διδάξουν οι πρώτοι 6 μήνες της μητρότητας για τις σχέσεις

Τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του μωρού σας, θα νομίζετε ότι o χρόνος κυλά πολύ γρήγορα. Αυτά που έχετε να μάθετε είναι τόσα πολλά.

Πέντε πράγματα που θα σας διδάξουν οι πρώτοι 6 μήνες της μητρότητας για τις σχέσεις

Από πρακτικές πληροφορίες όπως, πώς θα το ταΐζετε και θα το κοιμίζετε μέχρι ζητήματα που αφορούν στην προσωπικότητά του.

Κάτι πολύ σημαντικό που θα διδαχτείτε αφορά στη σχέση σας με τον σύντροφό σας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε σε κάθε περίπτωση, είναι ότι όλα αυτά που σας κάνουν χαρούμενο ζευγάρι θα σας κάνουν και χαρούμενους γονείς.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά πράγματα που θα συνειδητοποιήσετε για τη σχέση σας, τους πρώτους έξι μήνες της μητρότητας.

Ό,τι χρειάζεστε ύπνο

Είναι ένα θέμα που όλοι ανεξαιρέτως αντιμετωπίζουμε. Με την έλευση του νέου μέλους της οικογένειας πρέπει να ξεχάσετε τις ατελείωτες ώρες ύπνου, που μπορούσατε κάποτε να απολαμβάνετε. Μέχρι το μωράκι σας να μεγαλώσει, θα πρέπει τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας να κάνετε μερικές καθημερινές θυσίες. Προκειμένου να ξεκουραστείτε μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάζετε βάρδιες…

sxesi zeygariou meta to paidi 1

Πόσο καλά συνεργάζεστε

Ποτέ δεν μπορούσατε να φανταστείτε ότι ένα παιδάκι, θα μπορούσε να δυσκολέψει τόσο πολύ δύο ανθρώπους… Και όμως, ειδικότερα αν είναι το πρώτο σας μωράκι, θα μάθετε πάρα πολλά πράγματα, όχι μόνο για εκείνο αλλά και για εσάς. Ακόμα και αν νομίζατε ότι έχετε ομαδικό πνεύμα και ξέρετε πώς να συνεργάζεστε, το αγγελούδι σας θα σας διδάξει πόσο καλά μπορείτε να συνεργάζεστε με τον σύζυγό σας.

Θα μάθετε τα «δυνατά» σας σημεία

Θα ξεκινήσετε χωρίς εμπειρία και θα αναπτύξετε δεξιότητες που δεν φανταζόσασταν. Στην πορεία θα καταλάβατε ποια είναι τα δυνατά σας σημεία και έτσι θα αναλάβετε ο καθένας συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Σταδιακά θα βρείτε που είστε καλύτεροι, και θα μάθετε να αλληλοβοηθιέστε και να αλληλοσυμπληρώνεστε.

Πόσο καλά επικοινωνείτε

Αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα, ενώ προσπαθείτε να οργανώσετε το πρόγραμμα και να προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που πρέπει να τακτοποιήσετε με την έλευση του νέου μέλους της οικογένειας, και η επικοινωνία είναι πολύ βασική προκειμένου να τα καταφέρετε!

sxesi zeygarioy meta to paidi

Τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν με την έλευση του νέου μέλους της οικογένειας

Όλα τα ζευγάρια έχουν προβλήματα που επηρεάζουν τη σχέση τους. Και αυτά δεν πρόκειται να εξαφανιστούν δια μαγείας με την έλευση ενός μωρού. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να συζητηθούν και να επιλυθούν άμεσα, προκειμένου να μην πάρουν μεγαλύτερη έκταση και να καταλήξουν σε τσακωμούς, που θα επηρεάσουν το παιδάκι σας αργότερα.

Θεωρούμε ότι ένα μωρό θα κάνει αυτόματα τη σχέση μας με το σύντροφό μας πιο δυνατή. Παρόλα αυτά, χρειάζεται προσπάθεια προκειμένου να καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα που θα προκύπτουν και να διατηρήσουμε μία υγιή σχέση, βασισμένη στην επικοινωνία.

Διαβάστε επίσης:
Γίνατε γονείς... Τι θα αλλάξει τώρα στη σχέση σας;

Οκτώ τρόποι για να κρατήσετε τη φλόγα στο γάμο σας ζωντανή

Ευτυχισμένα ζευγάρια: 5 συνήθειες που δυναμώνουν τη σχέση τους - Ακολουθήστε τις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved