Υποφέρεις από ναυτίες; Όχι πια, με αυτές τις 5 τροφές

Ναυτία στην εγκυμοσύνη: Μήπως κάθε πρωί γυρίζουν όλα γύρω σου και ανακατεύεσαι ακόμα και στην ιδέα του φαγητού; Υπομονή. Δεν είσαι η μόνη.

Υποφέρεις από ναυτίες; Όχι πια, με αυτές τις 5 τροφές

Το 80% των εγκύων υποφέρει από ναυτίες, τις ορμονικές αυτές καταιγίδες που ξεσπούν στον οργανισμό της μέλλουσας μαμάς. Όταν οι ορμόνες αυτές αυξάνονται κατά την εγκυμοσύνη, ερεθίζουν τους υποδοχείς του εμετού στο κεντρικό νευρικό σύστημα και η συνέχεια είναι γνωστή.

Η ένταση της ναυτίας, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, υποχωρεί και τελικά εξαφανίζεται μεταξύ 12ης και 14ης εβδομάδας. Αυτό συμβαίνει γιατί η ορμόνη της εγκυμοσύνης, η χοριακή γοναδοτροπίνη, φτάνει στη μέγιστη τιμή παραγωγής της μεταξύ 5ης και 14ης εβδομάδας. Μετά από αυτή τη φάση, ο σχηματισμός του πλακούντα έχει ολοκληρωθεί και ο οργανισμός της μητέρας συνηθίζει εντελώς στη νέα κατάσταση.

Μέχρι τότε, μπορείς να υιοθετήσεις αυτές τις απλές διατροφικές συνήθειες:

  1. Γιαουρτι
trofes antimetopisi nautia 2

Το γιαούρτι αποτελεί μια λύση στα πρωινά που δε θες να φας / να μυρίσεις / να πιεις τίποτα. Ειδικά αν το εμπλουτίσεις με λίγα φρούτα ή μέλι θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις πιο γρήγορα το αίσθημα της ναυτίας.

Δείτε τις υπόλοιπες στην παρακάτω gallery

Διαβάστε επίσης:

Ναυτία στην εγκυμοσύνη: Το φυσικό γιατρικό που εμπιστεύεται και η εγκυμονούσα Kate Middleton

Εννέα αποτελεσματικά tips για να «διώξετε» μακριά τη ναυτία της εγκυμοσύνης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved