Η Mariah Carey και άλλοι διάσημοι με διπολική διαταραχή (pics)

Οι διάσημοι που έδωσαν ή συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους «μάχη» με τη διπολική διαταραχή.

Η Mariah Carey και άλλοι διάσημοι με διπολική διαταραχή (pics)

Η διπολική διαταραχή ( η γνωστή μανιοκατάθλιψη), είναι μια ψυχική νόσος. Τα άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν επεισόδια ανεβασμένης ή ευερέθιστης διάθεσης γνωστά ως μανία εναλλασσόμενα με επεισόδια κατάθλιψης. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ικανότητα του ανθρώπου να λειτουργήσει φυσιολογικά στην καθημερινότητα του. Σχεδόν το 4% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν διπολική διαταραχή, ενώ είναι το ίδιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες. Η αιτία που προκαλεί την διαταραχή δεν είναι ξεκάθαρη αλλά οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες θεωρείται πως παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της.

Η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί και με την δημιουργικότητα, ακόμη και την ιδιοφυΐα, και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Vincent Van Gogh ή η συγγραφέας Virginia Woolf έπασχαν από αυτή. Αλλά δεν είναι οι μόνοι γνωστοί που έπασχαν από τη νόσο αυτή. Πολλές προσωπικότητες από διάφορους χώρους, έπασχαν ή πάσχουν από διπολική διαταραχή.

mariah carey



Η Mariah Carey, μόλις αποκάλυψε για πρώτη φορά, στο περιοδικό People τη «μάχη» που δίνει με τη διπολική διαταραχή, εδώ και χρόνια. Μίλησε για την αρχική της άρνηση, το φόβο και την απομόνωση που ένιωσε, αλλά και τις ισορροπίες που έχει βρει σήμερα.

Δείτε στην παρακάτω photo gallery περισσότερες διάσημες προσωπικότητες με διπολική διαταραχή. Μάλιστα, με κάποιους θα εκπλαγείτε!

Διαβάστε επίσης

Διάσημος ηθοποιός μιλάει ανοιχτά για τη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη

Τα παιδιά «κληρονομούν» το ψυχικό στρες και τις τραυματικές εμπειρίες των προηγούμενων γενιών

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved