Εφτά αδιαπραγμάτευτοι κανόνες της παιδικής χαράς που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς

Και στην παιδική χαρά υπάρχουν κάποιοι κανόνες, που θα πρέπει να ακολουθούν οι γονείς.

Εφτά αδιαπραγμάτευτοι κανόνες της παιδικής χαράς που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς

Η μέρα έχε μεγαλώσει, ο καιρός έχει πια ζεστάνει και θα ζεστάνει περισσότερο και οι παιδικές χαρές γεμίζουν με παιδιά και γονείς. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερη και πιο ευχάριστη βόλτα για ένα παιδί, αλλά και για τον ίδιο τον γονιό, από την επίσκεψη στην παιδική χαρά.

Ωστόσο, για να είναι και στην πραγματικότητα χαλαρή, υπάρχουν κάποιοι απλοί κανόνες, που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Ας δούμε, ποιοι είναι αυτοί:

1. Αν η παιδική χαρά διαθέτει πόρτα, θα πρέπει να την κλείνετε και να έχετε το νου σας αν είναι συνεχώς κλειστή.

2. Ελέγξτε αν είναι σε καλή κατάσταση οι κούνιες, οι τσουλήθρες, το δάπεδο της παιδικής χαράς. Και μετά αφήνετε το παιδί να παίξει.

3. Μην χρησιμοποιείτε με τις ώρες ένα παιχνίδι. Αυτό πάει, κυρίως, στις κούνιες, όπου κάποια παιδιά «ξεχνούν» να κατέβουν. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που περιμένουν.

paidiki xara 2



4. Μιλήστε με άλλους γονείς. Κάνετε γνωριμίες. Αν πρόκειται για την παιδική χαρά της γειτονιάς, σίγουρα θα δείτε ξανά κάποιους από αυτούς, οπότε γιατί να μην κάνετε γνωριμίες.

5. Ακόμη και αν το παιδί είναι μεγαλύτερο και όση εμπιστοσύνη και να του έχουμε, δε σημαίνει ότι το αφήνουμε χωρίς επιτήρηση. Πάντα, έχουμε το νου μας. Και αν είναι και αγόρι; Προσέχουμε περισσότερο, γιατί όλο και σε κάποιο καβγά μπορεί να μπλέξει.

6. Τηρείστε τους κανόνες της παιδικής χαράς ή του πάρκου. Αν για παράδειγμα, δεν επιτρέπονται τα τετράποδα, δεν θα το πάρετε μαζί σας. Πηγαίνετε, αλλού, που επιτρέπονται. Επίσης, τα σκουπίδια τα πετάμε στα καλάθια, που υπάρχουν. Αν δείτε σκουπίδια πεταμένα αριστερά και δεξιά, δε σημαίνει ότι ένα παράπονο σκουπίδι, το δικό σας, δεν πειράζει. Πειράζει. Και αυτό θα πρέπει να το μάθετε και στα παιδιά.

7. Το θέμα των σκουπιδιών είναι σοβαρό και πολλές παιδικές χαρές έχουν σημεία, που μοιάζουν με χωματερές. Μιλήστε με τις υπόλοιπες μαμάδες και διαμαρτυρηθείτε δυναμικά στο δήμο. Γιατί, η καθαριότητα είναι ένας απαράγραπτος κανόνας της παιδικής χαράς. Και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης

Πέντε τρόποι να εξηγήσετε στα παιδιά όσα "περίεργα" ακούνε στην παιδική χαρά

Ποιος τύπος μαμάς είσαι στην παιδική χαρά;

Τα οφέλη της παιδικής χαράς για τα παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved