Πρώτη φορά με το παιδί μου στο αεροπλάνο: Τι πρέπει να φροντίσω για να πάνε όλα καλά;

Το ταξίδι με αεροπλάνο και παιδιά είναι κάτι που τρομάζει και αγχώνει τους γονείς για το πώς θα τα βγάλουν πέρα με τις ανάγκες των παιδιών! Ειδικά, αν είναι η πρώτη τους φορά! Με την κατάλληλη προετοιμασία όμως, όλα γίνονται πιο εύκολα!

Πρώτη φορά με το παιδί μου στο αεροπλάνο: Τι πρέπει να φροντίσω για να πάνε όλα καλά;

Εμείς, οι μανούλες και συντάκτριες του Mothersblog.gr καταγράψαμε τις δικές μας εμπειρίες με τα μωρά και τα παιδιά μας στο αεροπλάνο και συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να είστε προετοιμασμένες και όλα να κυλίσουν ομαλά στο ταξίδι σας!

1.Μπορείτε να κάνετε check in αρκετά γρήγορα καθώς οι αεροπορικές εταιρίες δίνουν προτεραιότητα σε γονείς με παιδιά και έτσι αποφεύγετε την αναμονή στην ουρά και την πιθανή κούραση των παιδιών. Το ίδιο γίνεται και στον έλεγχο διαβατηρίων όπου εκεί σας επιτρέπουν την πρόσβαση στην «γρήγορη λωρίδα» (fast line).

2.Καλό είναι να έχετε μαζί σας το καρότσι του παιδιού και να μην το δώσετε μαζί με τις αποσκευές για να μπει στο αεροπλάνο. Έτσι δεν θα χρειάζεται να κρατάτε αγκαλιά το βρέφος αλλά και στην περίπτωση που η πτήση έχει κάποια καθυστέρηση, το μωρό μπορεί να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί. Σε ό,τι αφορά το θέμα για το πώς θα μπείτε στο αεροπλάνο μαζί με το καρότσι, να ξέρετε ότι το προσωπικό βοηθάει πάρα πολύ. Κλείνει το καρότσι και το βάζει μέσα στο αεροπλάνο και σας το φέρνει ξανά όταν κατεβείτε.

3.Σε μια χειραποσκευή καλό θα είναι να έχετε διάφορα χρήσιμα πράγματα. Για παράδειγμα αν έχετε νήπιο μαζί σας -και όχι βρέφος- σίγουρα εκτός από διάφορα σνακ θα χρειάζεται και κάποια παιχνίδια που θα το απασχολήσουν για να μην βαρεθεί. Κάντε μια λίστα για το τι θα πάρετε μαζί σας.

4. Αν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να διαλέξετε η πτήση σας να συμπίπτει με τις ώρες που το παιδί κοιμάται ώστε να μην κουραστεί πολύ, ειδικά αν το ταξίδι είναι πολλών ωρών!

5. Τα βρέφη έως 2 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο παρά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην ασφάλεια. Κι αυτό γιατί δεν έχουν θέση στο αεροπλάνο και κάθονται μαζί με τον γονιό δεμένα με ειδική ζώνη. Αν θέλετε όμως μπορείτε να αγοράσετε κανονικό εισιτήριο και στην θέση που θα κάτσει το παιδί να βάλετε ένα πτυσσόμενο παιδικό κάθισμα.

6. Σε ό,τι αφορά τα νήπια μέχρι 6 ετών ,πληρώνετε τα εισιτήριά τους με έκπτωση, ενώ μετά τα 6 , πληρώνετε κανονικό εισιτήριο και τα παιδιά κάθονται σε θέση δίπλα από τον γονέα.

7. Μέσα στο αεροπλάνο κατά την απογείωση αλλά και κατά την προσγείωση, για να ανακουφιστούν τα αυτάκια του μωρού σας από τον πόνο που προκαλεί η αποσυμπίεση μπορείτε να θηλάσετε το βρέφος (στην περίπτωση που θηλάζετε), να του δώσετε γάλα ή χαμομήλι με το μπιμπερό. Επίσης, μια πιπίλα θα βοηθούσε πολύ. Το νήπιο θα μπορούσε να φάει κάτι εκείνη την ώρα, για παράδειγμα μπισκότα ή τοστ ακόμα και τσίχλα ή καραμέλα!

8. Σε περίπτωση που το μωρό χρειαστεί αλλαγή πάνας μπορείτε να ανοίξετε τα τραπεζάκια μπροστά από το κάθισμα και να στρώσετε εκεί ένα σελτεδάκι για να το αλλάξετε. Η τουαλέτα του αεροπλάνου δυσκολεύει τα πράγματα ,ενώ στον διάδρομο μπορείτε να σηκωθείτε όρθια για να το αλλάξετε πιο άνετα.

9. Για να περάσει ευχάριστα την ώρα του μέσα στο αεροπλάνο, το νήπιο θα μπορούσε να έχει μαζί του παιχνιδάκια ή σετ ζωγραφικής! Αν έχετε φορητό υπολογιστή, το παιδί θα μπορούσε να δει κινούμενα σχέδια ( tablet και ηλεκτρονικά παιχνίδια βοηθάνε στο να απασχοληθεί αρκετή ώρα).

10. Αν γνωρίζετε από πριν ότι το παιδάκι σας ζαλίζεται στα ταξίδια, πριν ταξιδέψετε επισκεφτείτε έναν παιδοωτορινολαρυγγολόγο να σας πει πώς και με ποια φάρμακα θα μπορούσατε να βοηθήσετε το παιδί σας, σε περίπτωση ναυτίας κατά την διάρκεια της πτήσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved