Κατασκευές κολιέ ανά ηλικία

Δεν είναι όλες οι ηλικίες ίδιες και οι ικανότητες φυσικά των παιδιών διαφέρουν. Η δημιουργία κολιέ όμως είναι κάτι που ξετρελαίνει ως παιχνίδι όλες τις ηλικίες ανάλογα με τις δυσκολίες της κατασκευής. Κάθε ηλικία όμως έχει το δικό της υλικό για να φτιάξει, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι όμορφα κολιέ!

Κατασκευές κολιέ ανά ηλικία

2-5 ετών: Σε αυτή την περίπτωση δοκιμάστε με δημητριακά, καθώς είναι πιο ασφαλή από τα μικρά κουμπιά ή τις χάντρες. Είτε λοιπόν πάρετε honey loops ή κάποιο άλλο τρόφιμο με μια τρυπούλα, π.χ μακαρόνια θα μπορείτε στο λεπτό να φτιάξετε το κολιέ σας.

5-8: Εδώ είναι που οι ηλικίες επιτρέπουν τη χρήση χαντρών. Καλό είναι όμως να μην χρησιμοποιείται συρματάκι μην τραυματιστούν τα απιδιά σας, αλλά μαλακό διαφανές κορδόνι που δένει και πιο εύκολα.

8-12: Μπορείτε να αναβαθμίσετε κατά πολύ το παιχνίδι. Πάρτε πολύχρωμες μικρές χάντρες. Κορδόνι, σπάγκο ή σύρμα της αρεσκείας σας και αφήστε τη φαντασία τους να δουλέψει για το κολιέ που θα φτιάξουν. Μπορείτε μάλιστα να πάτε ακόμη πιο πέρα και να φτιάξετε πράγματα εκτός από κολιέ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved