Τα πιο παράξενα έθιμα του Πάσχα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (pics)

Στην Ελλάδα το Πάσχα παραδοσιακά σουβλίζουμε το αρνί. Αλλά το έθιμο αυτό σε κάποια μέρη μοιάζει όχι άγνωστο, αλλά και… βάρβαρο!

Τα πιο παράξενα έθιμα του Πάσχα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (pics)

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, καθώς γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου. Ωστόσο, ο τρόπος και τα έθιμα που οι χριστιανοί ανά την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Πάσχα, διαφέρουν. Μάλιστα, μπορεί στο εξωτερικό το δικό μας σούβλισμα του αρνιού να μοιάζει άγνωστο, ακόμη και… βάρβαρο, όμως και σε διάφορα μέρη του κόσμου τα πασχαλινά έθιμα μοιάζουν παράξενα.

Ας δούμε, κάποια από αυτά.

Βερμούδες- Πέταγμα χαρταετού/ Κέικ ψαριού

vermoudes easter

Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι κάτοικοι των Βερμούδων «πετάνε» πολύχρωμους χαρταετούς, συμβολίζοντας την Ανάληψη του Χριστού στον ουρανό. Η ιστορία λέει ότι ο Ιησούς έφτιαξε έναν χαρταετό ως ένα απλό, αλλά διαρκές σύμβολο για να βοηθήσει τους «μαθητές» του να κατανοήσουν την Ανάληψη του Χριστού στον ουρανό. Οι Βερμούδες, είναι επίσης γνωστές για την καλλιέργεια και εξαγωγή πασχαλινών κρίνων. Εκτός από ζεστά ψωμάκια με σταυρούς και πασχαλινά αυγά, στις Βερμούδες συνηθίζουν να τρώνε κέικ ψαριού κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Νέα Υόρκη - πασχαλινή παρέλαση

new york easter

Στην Αμερική, στην 5η Λεωφόρο, οι άνθρωποι παρελαύνουν φορώντας καινούρια ρούχα, για να έχουν καλή τύχη όλο το χρόνο. Η δεισιδαιμονία αυτή υπήρχε από το 1800 στη Νέα Υόρκη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Λεωνίδιο - Το πέταγμα των αερόστατων

leonidio pasxa

Στο Λεωνίδιο υπάρχει ένα έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το βράδυ της Ανάστασης. Συγκεκριμένα, τα παιδιά από τις 5 ενορίες της κωμόπολης, φτιάχνουν αερόστατα με διάφορα χρώματα, τα οποία αφήνουν αμέσως μετά την Ανάσταση να πετάξουν στον ουρανό. Την ώρα που ο ουρανός γεμίζει με αερόστατα, οι ιερείς διαβάζουν το Ευαγγέλιο στην τσακωνική διάλεκτο.

Δείτε στην παρακάτω photo gallery περισσότερα πασχαλινά έθιμα. Θα σας εντυπωσιάσουν!

Διαβάστε επίσης

Γραφικότητα και έθιμα σε ένα μοναδικό Πάσχα στις Κυκλάδες

Έτσι φτιάχνουν τα πασχαλινά αυγά στις άλλες χώρες του κόσμου! (εικόνες)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved