Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε με τα πασχαλινά αυγά και είναι επικίνδυνο για την υγεία μας

Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι, αλλά είναι επικίνδυνο για την υγεία μας.

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε με τα πασχαλινά αυγά και είναι επικίνδυνο για την υγεία μας

Τα αυγά έχουν την τιμητική τους το Πάσχα. Τα βάφουμε, τα διακοσμούμε γιορτινά και τα βάζουμε στο καλάθι. Εκτός, όμως, από σημαντικό μέρος της πασχαλινής διακόσμησης, τα αυγά και δη το τσούγκρισμα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των εθίμων του Πάσχα. Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε γιατί τσουγκρίζουμε αυγά το Πάσχα;

pasxalina ayga 4

Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα αυγά, καθώς μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα στην ωμή τους μορφή. Εκεί, όμως, που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κι ενδεχομένως αρκετοί να αγνοούν, είναι η συντήρηση των αυγών. Παραδοσιακά, αφού τα βάψουμε τα τοποθετούμε στο καλαθάκι κι από εκεί τα παίρνουμε και τσουγκρίζουμε το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα. Αλλά αυτό όχι μόνο είναι λάθος, αλλά είναι επικίνδυνο για την υγεία μας!

pasxalina ayga 2

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα βρασμένα αβγά (ακόμη και τα σφιχτά βρασμένα, όπως τα πασχαλινά) πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε μία εβδομάδα από την στιγμή που ετοιμάστηκαν. Το κυριότερο, θα πρέπει να καταναλώνονται εντός ολίγων ωρών, διαφορετικά θα πρέπει να τα βάζουμε στο ψυγείο. Άρα αυτό που κάνουμε, να τα αφήνουμε δηλαδή, εκτός ψυγείου από τη Μ. Πέμπτη που τα βάφουμε, μέχρι το βράδυ της Ανάστασης και τις επόμενες μέρες, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, όπως την ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της σαλμονέλας!

pasxalina ayga 5

Το σωστό που πρέπει να κάνετε, είναι να βάλετε τα βαμμένα αυγά στο ψυγείο και να τα βγάλετε για το τσούγκρισμα. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα αυγό, ακόμη και το βρασμένο, δεν θα πρέπει να παραμείνει εκτός ψυγείου, περισσότερο από 2 ώρες. Άρα αν θέλετε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου, τα βγάζετε λίγη ώρα πριν το τσούγκρισμα. Επιπλέον, τα αυγά συντηρούνται μέσα στο ψυγείο για μία εβδομάδα, από τη μέρα που τα βράσατε. Οπότε, για την πασχαλινή διακόσμηση βάφετε αυγά, που δεν θα πρόκειται να καταναλώσετε.

Διαβάστε επίσης

Και οι Έλληνες σταρ έβαψαν τα πασχαλινά αυγά! (pics)

Δείτε πώς θα βάψετε τα αυγά σας, χωρίς να σας σπάσουν

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved