Λαμπάδες, κόκκινα αυγά, τσουρέκι, πυροτεχνήματα… Γνωρίζετε τι συμβολίζουν; (pics)

Το Πάσχα έχουν την τιμητική τους οι λαμπάδες, τα κόκκινα αυγά, τα τσουρέκια, τα πυροτεχνήματα, τα σοκολατένια αυγά... Αλήθεια, ξέρετε ποιος είναι ο συμβολισμός τους;

Λαμπάδες, κόκκινα αυγά, τσουρέκι, πυροτεχνήματα… Γνωρίζετε τι συμβολίζουν; (pics)

Γιατί οι νονοί φέρνουν λαμπάδα στα παιδιά; Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά; Γιατί, ο κρίνος είναι το πιο χαρακτηριστικό λουλούδι του Πάσχα; Και γιατί φτιάχνουμε τσουρέκια; Αυτά και άλλα πολλά έχουν την τιμητική τους το Πάσχα και όλα τους έχουν ένα συμβολισμό.

Ας δούμε παρακάτω, ποιος είναι αυτός

Η λαμπάδα

symvola pasxa 1

Το έθιμο της λαμπάδας ξεκινάει από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Οι νεοφώτιστοι που βαφτίζονταν το Μεγάλο Σάββατο κρατούσαν στο χέρι τους μια λαμπάδα και συμβόλιζε το νέο φως του Χριστού. Η Πασχαλινή λαμπάδα συμβολίζει επίσης τον ήλιο της Άνοιξης. Η φλόγα από το Άγιο Φως συμβολίζει τη δύναμη της αγάπης και της γνώσης και καθώς την προσφέρουμε ο ένας στον άλλον, μεταδίδεται, δυναμώνει κι εξαπλώνεται.

Το σοκολατένιο αυγό

symvola pasxa 4

Η συνήθεια αυτή έρχεται από το εξωτερικό και έχει να κάνει περισσότερο με τον ερχομό της άνοιξης, τη γονιμότητα και την αναγέννηση της φύσης. Συμβολίζει επίσης την ζωή Εν Τάφω, η οποία φτάνει την Ανάσταση.

Δείτε στην photo gallery που ακολουθεί τι συμβολίζουν οι κρίνοι, οι πεταλούδες, τα πυροτεχνήματα. Αλλά και γιατί τελικά βάφουμε κόκκινα τα αυγά.

Διαβάστε επίσης

Παιδί και σοκολατένια αυγά: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Έτσι φτιάχνουν τα πασχαλινά αυγά στις άλλες χώρες του κόσμου! (εικόνες)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved