Τέσσερα φυσικά προϊόντα που θα σε απαλλάξουν από τις ραγάδες

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι περισσότερες γυναίκες έχουν σε κάποιο σημείο του σώματος τους ραγάδες, με πιο συνηθισμένα από αυτά τους μηρούς, τους γλουτούς, τα πόδια και το στήθος.

Τέσσερα φυσικά προϊόντα που θα σε απαλλάξουν από τις ραγάδες

Από μια εγκυμοσύνη μέχρι μια σοβαρή απώλεια βάρους, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα αποκτά αυτά τα σημάδια στο κορμί της.

Άλλοτε για ένα ευτυχές γεγονός, άλλοτε μετά από μια εξαντλητική δίαιτα, οι ραγάδες αποτελούν την υπερβολική πίεση στο δέρμα και κατά συνέπεια το «σπάσιμό» του. Ενώ μπορούν να καλυφθούν με μακιγιάζ, αν ψάχνεις για μια μονιμότερη λύση, θα την βρεις σε προϊόντα της φύσης που σίγουρα υπάρχουν στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σου. Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι οι ραγάδες δεν μπορούν να εξαφανισθούν εντελώς, αλλά μπορούν να «ξεθωριάσουν» με την πάροδο του χρόνου και μερικές σπιτικές συνταγές.

Βιταμίνη Ε

strechmarks 2

Η βιταμίνη Ε σε μορφή λαδιού μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου και αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί βασικό συστατικό στα περισσότερα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας. Χάρη στη μαγική της ιδιότητα να ενισχύει την δημιουργία του κολλαγόνου, λίγες μόνο σταγόνες της μπορούν τόσο να προετοιμάσουν το δέρμα για τις αλλαγές που πρόκειται να δεχθεί, όσο και να φροντίσουν τα ήδη υπάρχοντα σημάδια του.

Χυμός λεμονιού

lemons 2

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα άλλο αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο για την εξασθένιση των ραγάδων στο δέρμα. Τα λεμόνια έχουν μια λευκαντική ιδιότητα που μπορεί να βοηθήσει και να επιταχύνει την διαδικασία αποχρωματισμού των σημαδιών στο σώμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να στύψεις λίγο λεμόνι, να βουτήξεις λίγο βαμβάκι σε αυτό και με κυκλικές κινήσεις να το απλώσεις στις περιοχές που χρειάζεται. Μετά από δέκα λεπτά ξέβγαλέ το με λίγο χλιαρό νερό.

Αυγό

abgo

..και συγκεκριμένα τα ασπράδια ενός αυγού μπορούν να σε εκπλήξουν με την αμεσότητα των αποτελεσμάτων τους. Διαχώρισε τα ασπράδια από δύο κρόκους αυγού και χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια πάστα. Άπλωσέ την στις ραγάδες που σε ταλαιπωρούν και αφού στεγνώσει ξέβγαλέ την καλά με χλιαρό νερό. Μέσα σε ένα μήνα θα δεις μεγάλη διαφορά στο δέρμα σου. Εγγυημένο.

Αλόη

aloe 2

Πόσα και πόσα πράγματα έχουμε πει για τις –πραγματικά- ευεργετικές ιδιότητες του gel που παράγει το φυτό της Αλόης. Από δροσερά spray προσώπου μέχρι φυσικό ντεμακιγιάζ η Αλόη μπορεί να κάνει θαύματα ακόμα και στις ραγάδες σου. Άπλωσε το εν λόγω gel στα σημάδια του σώματός σου και άφησέ το να στεγνώσει. Το γεγονός ότι δεν έχει καμία μυρωδιά, δε θα σε αναγκάσει και να το αφαιρέσεις. Για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα, βάλε το gel στο ψυγείο και θα μας θυμηθείς.

Διάβασε ακόμα:
Αλόη: Δες πώς μπορείς να δυναμώσεις τα νύχια σου, να κάνεις ντεμακιγιάζ και άλλα 2 tips
Πώς θα προστατέψεις το πρόσωπό σου από τον ήλιο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved