Όταν τα παιδιά πέφτουν και χτυπιούνται στα πατώματα - Απίστευτο φωτογραφικό άλμπουμ (pics)

Παιδικά ξεσπάσματα, παιδικός θυμός, παιδικά καπρίτσια, πείτε τα όπως θέλετε. Όταν τα παιδιά πέφτουν στο πάτωμα και χτυπιούνται το κάνουν για έναν και μόνο λόγο...

Όταν τα παιδιά πέφτουν και χτυπιούνται στα πατώματα - Απίστευτο φωτογραφικό άλμπουμ (pics)

Ποιος είναι αυτός; Μα για να περάσει το δικό τους. Αυτό που θέλουν. Δεν ξέρουν από «ντροπή» ή από «τι θα πει ο κόσμος». Άπαξ και τους καρφωθεί κάτι στο μυαλό, θέλουν να το κάνουν πάση θυσία. Τι γίνεται όμως, όταν η μαμά ή ο μπαμπάς πουν όχι; Τότε τα πράγματα είναι απλά. Επιστρατεύουν τα «μεγάλα μέσα». Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά, τα ξεσπάσματα.

Ξέρετε όλες εκείνες τις εκρήξεις που γίνονται είτε βρίσκονται στο σπίτι, είτε στην παιδική χαρά, είτε στο σχολείο, είτε στο εμπορικό κέντρο. Πέφτουν, χτυπιούνται και ωρύονται, γιατί που διακαώς θέλουν.

Μπορεί παλιότερα όλα αυτά τα ξεσπάσματα να έμεναν μια απλή ανάμνηση στο μυαλό ενός γονέα, όμως με την τεχνολογία κάποια από αυτά μένουν και δημοσιεύονται στο Instagram. Για παράδειγμα αν μπείτε στο Instagram και αναζητήσετε το hastag #tantrum θα δείτε παιδιά, όλων των ηλικιών να χτυπιούνται στην κυριολεξία στα πατώματα. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτό δεν είναι κάτι περίεργο. Όταν το παιδί βρίσκεται περίπου στην ηλικία των 2 - 3 ετών απλά αρχίζει και διαπραγματεύεται μέσα από την σύγκρουση και την άρνηση. Μην ξεχνάτε ότι είναι η ηλικία που το "μόνο μου" κυριαρχεί. Μην ανησυχείτε! Το παιδί σας απλά εξελίσσει την προσωπικότητά του αν κλαίει και χτυπιέται και δοκιμάζει όχι μόνο τα δικά του όρια αλλά και τα δικά σας!

Δείτε τις φωτογραφίες που βρήκαμε στο διαδίκτυο. Θα δείτε πώς το παιδί σας δεν είναι το μόνο που κλαίει και χτυπιέται όταν θέλει κάτι ή όταν δεν του κάνετε τα χατίρια.

Διαβάστε επίσης:
Παιδικά ξεσπάσματα:«Το παιδί μου προσπαθεί να μου πει κάτι όταν γίνεται αντιδραστικό;»

«Πέφτει κάτω, χτυπιέται και κλαίει. Τι να κάνω;» - Τι είναι το tantrum και τρόποι αντιμετώπισης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved