Πέτρος Ίμβριος: Όταν η γυναίκα μου έμεινε έγκυος σκεπτόμουν « θα είμαι καλός πατέρας ;»

Η σχέση του με τις κόρες του, οι στιγμές που είναι δίπλα τους, αλλά και οι τύψεις που αισθάνεται για όσα χάνει, όσα του έμαθαν, αλλά και όσα αισθάνθηκε όταν η γυναίκα του έμεινε έγκυος, η πιο δυνατή στιγμή με τα παιδιά του, αλλά και η σχέση του με την Έλενα που εξομολογείται ότι είναι η γυναίκα της ζωής του.. Ο Πέτρος Ίμβριος ομολογεί με χαρά στο mothersblog.gr ότι είναι μπαμπάς για όλες τις δουλειές και στιγμές!

Πέτρος Ίμβριος: Όταν η γυναίκα μου έμεινε έγκυος σκεπτόμουν « θα είμαι καλός πατέρας ;»

Από τον Γιάννη Βίτσα

Όταν έμαθα ότι η Έλενα ήταν έγκυος...

«Καταρχάς το επιδιώξαμε...Η εγκυμοσύνη δεν προέκυψε κατά λάθος. Το προσπαθήσαμε και ευτυχώς ...πέτυχε από τον πρώτο μήνα! Θυμάμαι η Έλενα μου ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος στην Χρυσάνα το βράδυ πριν από ένα ταξίδι που επρόκειτο να κάνουμε στην Αίγυπτο. Ενώ ετοιμάζαμε τα πράγματα μας μου είπε «Πάμε το σαλόνι γιατί θέλω να σου πω κάτι»... Μου έδωσε λοιπόν ένα test εγκυμοσύνης. Λίγες ημέρες αργότερα ήταν τα γενέθλια μου και μου ανέφερε «Αυτό είναι το δώρο σου»! Όταν συνειδητοποίησα ότι το τεστ είναι θετικό τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Χάρηκα πάρα πολύ γιατί το θέλαμε, το επιδιώξαμε, το προσπαθήσαμε ενώ από την άλλη σκεπτόμουν πώς είναι μία μεγάλη ευθύνη. Έλεγα «θα είμαι καλός πατέρας;». Τελικά αν είσαι θετικός άνθρωπος είναι εύκολο και σίγουρα το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο!»

-Οι μήνες της εγκυμοσύνης...

«Ήταν δύσκολοι ειδικά στην πρώτη εγκυμοσύνη της Έλενας που περιμέναμε την Χρυσάνα γιατί είχε αποκολληθεί το έμβρυο από τη μήτρα οπότε η Έλενα αναγκάστηκε να μείνει τρεις μήνες στο σπίτι.. Ήμασταν πάρα πολύ προσεχτικοί.»

-Η πρώτη φορά που κράτησα τη Χρυσάνα και την Ουρανία αγκαλιά..

«Έκλαιγα και γελούσα ταυτόχρονα. Ήταν απίστευτο συναίσθημα... Είναι πολύ δυνατές και πρωτόγνωρες αυτές οι στιγμές...»

-Όταν με φώναξαν μπαμπά ένιωσα...

«Πολύ μεγάλη χαρά!»

- Όταν πάτησαν στα πόδια τους αισθάνθηκα...

«Απέραντη συγκίνηση.. Από την πρώτη στιγμή που μου γέλασαν και οι δύο μέχρι και σήμερα που η Χρυσάνα έρχεται με αγκαλιάζει και μου λέει «Μπαμπάκα μου σε λατρεύω» πεθαίνω!»

- Η πιο όμορφη αλλά και η πιο δύσκολη στιγμή που βίωσα με τις κόρες μου...

«Δεν έχουμε περάσει ούτε κάποιο θέμα υγείας, ούτε κάποιο θέμα που να ήταν σοβαρό και σημαντικό ευτυχώς. Δεν είναι δυσκολία ότι πρέπει να αφοσιωθείς στο παιδί σου. Μόνο χαρά μας δίνουν τα παιδιά μας. Οι πιο όμορφη στιγμή ήταν όταν γεννήθηκαν και φυσικά όλες οι επόμενες στιγμές που ακολούθησαν, όταν περπάτησαν, μίλησαν, χαμογέλασαν για πρώτη φορά..»

-Η σχέση με την Έλενα άλλαξε...

«Σίγουρα άλλαξε.. Μετατοπίστηκαν οι προτεραιότητες μας. Καλό είναι όμως να μην ξεχνιέται το ζευγάρι αλλά να προσπαθεί να ξεκλέβει χρόνο για την διαπροσωπική του σχέση. Η Έλενα είναι η γυναίκα της ζωής μου, γιατί είναι καταρχήν η μητέρα των παιδιών μου...»

-Η ζωή μου με τα παιδιά είναι σαν...

«Σαν παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.»

-Τα παιδιά μου, με έμαθαν...

«Με έκαναν ξανά παιδί. Κάνω βλακείες μαζί τους, παίζω, γελάμε, αντιμετωπίζω τα πράγματα με απλότητα.. Είμαι σε όλα δίπλα από την πρώτη στιγμή. Τις καθαρίζω, τις παίζω, τις αγαπάω τρελά. Είμαι μπαμπάς για όλες τις δουλειές.»

-Τα επόμενα σχέδια μου είναι...

«Να μας δίνει ο Θεός υγεία και κουράγιο για να κυνηγάμε τα πράγματα και να έχω αρκετό χρόνο για τις κόρες μου...γιατί εμείς οι μπαμπάδες αναγκαστικά τρέχουμε για τις δουλειές πολύ έντονα.»

-Υπήρξε περίοδος που ένιωθες τύψεις γιατί δεν προλάβαινες να είσαι δίπλα από τα παιδιά σου όσο θα ήθελες;

«Αρκετές φορές. Η δουλειά μας είναι απαιτητική... Πρέπει να ξεκουραζόμαστε, να κοιμόμαστε... Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να λείπουμε για συναυλίες. Φέτος για παράδειγμα που έκανα περιοδεία στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία ήμουν αναγκασμένος να μην είμαι παρών στα γενέθλια της μεγαλύτερής μου κόρης...»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved