Εσείς πασχαλινό δέντρο στολίσατε με τα παιδιά σας; Αν όχι, δείτε 30 υπέροχες ιδέες

Όχι δεν στολίζουμε δέντρο μόνο τα Χριστούγεννα! Τα τελευταία χρόνια, τα πασχαλινά δεντράκια είναι αρκετά δημοφιλή και η κατασκευή τους είναι μια ιδανική ευκαιρία να περάσετε χρόνο με το παιδί σας τις μέρες του Πάσχα.

Εσείς πασχαλινό δέντρο στολίσατε με τα παιδιά σας; Αν όχι, δείτε 30 υπέροχες ιδέες

Τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα και η γιορτινή διάθεση κατά πάσα πιθανότητα ήδη διακατέχει το παιδί σας. Αντί λοιπόν να σκέφτεστε τι να κάνετε στο σπίτι, τολμήστε να διακοσμήσετε ένα πασχαλινό δέντρο. Το μικράκι σας σίγουρα θα ενθουσιαστεί με την ιδέα σας αυτή.

Πώς προέκυψε το έθιμο με το πασχαλινό δέντρο;

Τα πασχαλινά δεντράκια είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε στην Γερμανία και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλές σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Συνήθως είναι δέντρα χωρίς φύλα στολισμένα με πολύχρωμα αυγά με κάθε λογής σχέδια!

Για να τα φτιάξετε κι εσείς θα χρειαστείτε:
1. ένα μεγάλο βάζο
2. ξερά κλαδιά (όσα εσείς θέλετε!)
3. πολύχρωμα πετραδάκια ή πολύχρωμη άμμο
4. αυγά είτε κανονικά είτε ψεύτικα (όσα εσείς θέλετε!)
5. μαρκαδόρούς και διακοσμητικά για τα αυγά
6. πολύχρωμες κορδέλες

Πώς θα το φτιάξετε:
Αφού διαλέξετε ένα μεγάλο βαθύ βάζο, βάλτε μέσα τα πετραδάκια που επιλέξατε και έπειτα τα κλαδιά.
Αν τα αυγά είναι κανονικά, κάντε προσεκτικά με μία βελόνα δύο τρύπες στις δύο κορυφές του. Στη συνέχεια με μία οδοντογλυφίδα σπάστε τον κρόκο προσεκτικά και αδειάστε το περιεχόμενό του. Αφού πλύνετε το αυγό και το αφήσετε να στεγνώσει, περάστε ένα σκοινί από την μία άκρη του αυγού μέχρι την άλλη κάνοντας έναν κόμπο στη στρογγυλευμένη κορυφή και μια θηλιά στην μυτερή για να μπορείτε να το κρεμάσετε.
Βάψτε τα αυγά σας ό,τι χρώματα θέλετε και προσθέστε τα διακοσμητικά στοιχεία που θα τα κάνουν μοναδικά, Κρεμάστε τα στα κλαδιά του και απολαύστε το θέαμα!
Αν αντί για κανονικά αυγά, επιλέξετε ψεύτικα και πάλι μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα και τα σχέδια, σίγουρα όμως δε θα το διασκεδάσετε το ίδιο! Αν πάλι έχετε γλάστρα ή ακόμα καλύτερα κήπο με μικρά δεντράκια, μπορείτε κάλλιστα να κρεμάσετε τα αυγά σας εκεί!
Το παιδί σας θα ξετρελαθεί, όχι μόνο με το αποτέλεσμα αλλά κυρίως με τη διαδικασία!

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά πασχαλινά δέντρα. Δεν δυσκολευτήκαμε να τα βρούμε καθώς μια έρευνα στο Instagram και στο hastag #eastertree μας έδειξε υπέροχα δέντρα που στόλισαν οι γονείς και τα παιδιά ανά τον κόσμο.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα 30 καλύτερα που μας εντυπωσίασαν

Διαβάστε επίσης:
Το Πάσχα πλησιάζει! Ώρα να φτιάξετε πασχαλινό δεντράκι με το παιδί σας! (εικόνες)

Πασχαλινή κατασκευή: Φτιάξτε διακοσμητικά αβγά με χρυσόσκονη

Στολίστε το δικό σας πασχαλινό δεντράκι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved