Μους εσπεριδοειδών με πέντε υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και ελπίζω να ετοιμάζεστε για ένα όμορφο Πάσχα με τις οικογένειες σας και φίλους!

Μους εσπεριδοειδών με πέντε υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο

Αυτές τις γιορτινές μέρες προτιμώ να μη περνάω πολύ ώρα στη κουζίνα και συχνά φτιάχνω το παρακάτω γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι ή κέρασμα.

Αυτή η συνταγή είναι πολύ δροσερή άρα και ιδανική για μετά τα φαγοπότια του Πάσχα. Όχι μόνο αυτό αλλά είναι πανεύκολη με ελάχιστα υλικά και φτιάχνεται σε δέκα λεπτά.

Για το καλύτερο αποτέλεσμα παγώστε καλά όλα τα υλικά ώστε να αφρατέψει γρήγορα η μους. Με τη δυνατή κουζινομηχανή της Kenwood θα χρειαστείτε πέντε λεπτά ή δέκα λεπτά με ένα μίξερ χειρός.

Καλή Ανάσταση και πάντα υγεία!

Υλικά

500ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα, 400ml
2 λεμόνια χυμό και ξυσμα
1/2 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
Πασχαλινα κουλουράκια ή μπισκότα για γαρνίρισμα

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε το σύρμα στη κουζινομηχανή της Kenwood, προσθέτουμε στον κάδο τα παγωμένα υλικα:

006 1

Τη κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το πορτοκάλι και το μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και δοκιμάζουμε στη γεύση. Προσωπικά μου αρέσει να είναι έντονη η γεύση του λεμονιού και πάντα προσθέτω και το υπόλοιπο.

mous 6


Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να 'στέκεται'.

Αν θέλουμε μοιράζουμε τη μους σε οκτώ ατομικά ποτηρακια ή σε μια μεγάλη, βαθιά πιατέλα για οικογενειακό γλυκό.

m 1

Αφήνουμε στο ψυγείο και πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τα σπασμένα κουλουράκια και ξύσμα πορτοκαλιού.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Λαχταριστή μους σοκολάτας με μπισκότα χωρίς αυγά
Λαχταριστή μους σοκολάτας με τρία μόνο υλικά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved