Ανοσοποιητικό παιδιού: Ενισχύστε το με αυτές τις 8 τροφές

Όλη η άμυνα στο πιάτο του παιδιού σας μέσα από αυτές τις τροφές

Ανοσοποιητικό παιδιού: Ενισχύστε το με αυτές τις 8 τροφές

Και ναι! Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που όπου και αν πας βλέπεις μπροστά σου αρρώστους. Αυτό παρατηρείς όταν πας στο σχολείο ή στις δραστηριότητες και βλέπεις μαζί με το δικό σου παιδί, παιδιά με υγρές μυτούλες, μπούκωμα και βήχα.

Κοιτάς το παιδί σου να βάζει τα χέρια του στο στόμα, να τρίβει τα μάτια του, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτε και απλά περιμένεις πότε θα ξυπνήσει ένα πρωί με όλα εκείνα τα συμπτώματα που έχουν τα περισσότερα παιδάκια αυτή την εποχή.

Τα παρακάτω μυστικά, δεν μπορούμε να σου υποσχεθούμε ότι θα προστατέψουν πλήρως το παιδί σου, από όλα εκείνα τα μικρόβια και τις ιώσεις που κυκλοφορούν εκεί έξω, αλλά θα το βοηθήσουν να χτίσουν ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Ορίστε λοιπόν, ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνει το παιδί σου για να έχει γερό ανοσοποιητικό.

1. Αμύγδαλα

diatrofi gia paidia kai anosopoiitiko sistima 1

Τα αμύγδαλα έχουν βιταμίνη Ε, μαγνήσιο. Δώστε τα στα παιδιά σας να τα καταναλώσουν ωμά και ανάλατα ως σνακ ή μέσα σε κέικ και σπιτικές μπάρες δημητριακών.

2. Κόκκινα φρούτα (φράουλες, μούρα, βατόμουρα)

diatrofi gia paidia kai anosopoiitiko sistima 4

Τα κόκκινα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά κάτι που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να αμύνεται.

3. Γιαούρτι

diatrofi gia paidia kai anosopoiitiko sistima 3

Τα πρεβιοτικά που έχει ένα γιαούρτι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Απλά βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα καταναλώνει ένα χαμηλό σε περιεκτικότητα ζάχαρης.

4. Σολομός

diatrofi gia paidia kai anosopoiitiko sistima 2

Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα. Όχι μόνο αυτά τα λιπαρά ειναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, μειώνουν επίσης τη φλεγμονή, η οποία αυξάνει τη ροή του αέρα και προστατεύει τους πνεύμονες από κρυολόγημα και αναπνευστικές λοιμώξεις. Τελευταία έρευνα δείχνει επίσης ότι αυτά τα λιπαρά οξέα μπορούν να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, ενισχύοντας τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων.

Δείτε τις υπόλοιπες τροφές στην παρακάτω gallery

Να θυμάστε:
Η ποικιλία είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Συμπεριλάβετε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή των παιδιών σας ώστε να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερο!

Διαβάστε επίσης:
Πώς να τονώσετε το ανοσοποιητικό του παιδιού σας

Έτσι θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved