Πρωταπριλιά: 10 απίθανες φάρσες για να κάνετε στα παιδιά σας

Γονείς, πάρτε το αίμα σας πίσω!

Πρωταπριλιά: 10 απίθανες φάρσες για να κάνετε στα παιδιά σας

Πρωταπριλιά σήμερα και η ημέρα αυτή είναι η αγαπημένη των παιδιών. Και πώς να μην είναι, αφού μπορούν να πουν ελεύθερα τα μικρά ή τα μεγάλα ψέματά τους και να κάνουν διάφορες πλάκες, με «θύματα», κυρίως, τους γονείς. Ειδικά, φέτος, που η πρώτη του μήνα είναι Σάββατο, ετοιμαστείτε για όσα σας περιμένουν.

Αλλά τι θα λέγατε, οι γονείς να «πάρουμε» το αίμα μας πίσω; Και να κάνουμε κι εμείς τις δικές μας φάρσες στα παιδιά; Βρήκαμε, λοιπόν, αστείες και πάντα ακίνδυνες πλάκες, που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας. Θα γελάσετε οικογενειακώς! Δείτε, παρακάτω, κάποιες ιδέες.

protaprilia 3

Αλλάξτε κρεβάτι στο παιδί

Αν το παιδί σας κοιμάται βαριά και δεν ξυπνάει εύκολα, αλλάξτε του κρεβάτι. Πηγαίνετε το στο δικό σας. Όταν ξυπνήσει, θα του πάρει ώρα να συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται και πώς βρέθηκε εκεί. Όταν σας ρωτήσει, συνεχίστε την πλάκα, με μικρά αθώα ψεματάκια, που τα απαιτεί η ημέρα!

Βάλτε ξυπνητήρια παντού

Ρυθμίστε τα κινητά και το ξυπνητήρι (ή ξυπνητήρια) να χτυπάνε με διαφορά 5 λεπτών το καθένα. Κρύψτε τα σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Είναι κατά κάποιον τρόπο ένας κρυμμένος θησαυρός, όπου τα παιδιά θα ψάχνουν να βρουν το ξυπνητήρι που χτυπάει και μόλις το βρουν εκεί που το έχετε κρύψει, θα χτυπάει το άλλο. Μόνο φροντίστε η πλάκα να μη γίνει σε ώρες κοινής ησυχίας και ενοχλείτε.

protaprilia 1

Χρωματιστό γάλα!

Αν έχετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, ρίξτε το μέσα στο κουτί με το γάλα τους. μόλις πάνε να ρίξουν γάλα, θα δουν ότι είναι χρωματιστό και η έκπληξη μεγάλη, για το τι συμβαίνει.


Ουπς, τι έγινε με τα εσώρουχα;

Αν έχετε μικρές παραμάνες στο σπίτι (με καλή ασφάλεια) ενώστε με αυτές τα εσώρουχα του παιδιού, σχηματίζοντας έναν σιδηρόδρομο. Τοποθετείστε τα πάλι στο συρτάρι του. Μόλις το παιδί πάει να πάρει το εσώρουχό του, θα βγάζει και θα βγάζει και η έκπληξή του για το τι γίνεται εδώ πέρα, θα είναι μεγάλη.

protaprilia 4

Κάτι πάει στραβά με τα πόδια

Βάλτε μέσα στα παπούτσια των παιδιών, ένα μπαλάκι από χαρτί υγείας. Μόλις πάνε να τα φορέσουν, δεν θα τους κάνει το παπούτσι και θα νομίζουν προς στιγμήν, ότι τους μεγάλωσε το πόδι!


Γεμίστε με μπαλόνια τη ντουλάπα

Αν επίσης έχετε μπαλόνια, φουσκώστε τα και βάλτε τα μέσα στη ντουλάπα του παιδιού. μόλις την ανοίξει θα βγουν έξω τα μπαλόνια. Μία πλάκα – έκπληξη, που θα το ενθουσιάσει!

protaprilia 2

«Χάλασε» το τηλεκοντρόλ!

Καλύψτε τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ με μικρά κομμάτια σελοτέιπ. Όταν θα το χρησιμοποιήσουν, δεν θα αλλάζουν τα κανάλια και θα πιστέψουν ότι έχει χαλάσει.

Παγωτό… πουρές!

Φτιάξτε πουρέ πατάτας. Βάλτε τον στην κατάψυξη και αφήστε το να παγώσει. Μόλις είναι έτοιμος, το βάζετε σε ένα μπολ παγωτού, βάζετε πάνω σε αυτό κι ένα φρούτο και το σερβίρετε στο παιδί, σαν να πρόκειται για παγωτό. Η πρώτη έκπληξη θα είναι η… γαλαντομία σας να του προσφέρετε από το πουθενά παγωτό. Η δεύτερη θα είναι το ίδιο το… παγωτό!

protaprilia 1


Ένα αλλιώτικο… αυγό!

«Τηγανίστε» του ένα διαφορετικό αυγό μάτι. Βάλτε στο πιάτο λίγο γιαούρτι, που θα μοιάζει με το ασπράδι και στη μέση ένα κομμάτι κομπόστα ροδάκινο, για κρόκο. Μπορείτε να σκεφτείτε την έκπληξη τους, όταν το δοκιμάσουν;

Τέλος, μπορείτε να περιοριστείτε στα μικρά κλασικά ψεματάκια, που λέγαμε κι εμείς ως παιδιά, όπως το… «Σου λύθηκαν τα κορδόνια» ή να φορέσετε ανάποδα τα ρούχα σας και να επιμένετε ότι τα φοράτε σωστά. Και άλλα που ως παιδιά τα απολαμβάναμε και θα γελάσουμε και σήμερα, με «θύματα» τα παιδιά μας!

Καλό μήνα να έχετε!

Πηγή: Buzzfeed.com

Διαβάστε επίσης

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα;

Τα «αθώα» ψέματα του Νηπιαγωγείου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved