Περίεργες, αλλά αληθινές πληροφορίες για την εγκυμοσύνη, που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε

Τα περίεργα της εγκυμοσύνης!

Περίεργες, αλλά αληθινές πληροφορίες για την εγκυμοσύνη, που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε

Είτε είστε έγκυος, είτε ήσασταν, είτε σκοπεύετε να αποκτήσετε μωράκι, θα έχετε ακούσει και διαβάσει για τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Και πώς θα καταλάβετε ότι περιμένετε μωρό. Αλλά και στη διάρκεια της κύησης, μαθαίνουμε όλο και νέες πληροφορίες για τη συναρπαστική αυτή εμπειρία. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πράγματα γύρω από αυτήν, αλλά και γεγονότα που την αφορούν που ενδεχομένως, δεν τα γνωρίζαμε. Μάλιστα, κάποια εξ’ αυτών, μας ακούγονται πολύ περίεργα, αλλά έχουν τεκμηριωθεί κι επιστημονικά.

Πάμε να δούμε, τα περίεργα της εγκυμοσύνης!

1. Μετά τον τέταρτο μήνα της κύησης το μωρό ουρεί μέχρι και ένα λίτρο την ημέρα, μέσα στη μήτρα!

2. Οι περισσότερες γυναίκες βλέπουν τα πόδια τους να πρήζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω της κατακράτησης υγρών. Μπορεί μάλιστα να ανεβείτε ακόμα και ένα ολόκληρο νούμερο παπούτσι. Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση, το πόδι σας να παραμείνει σε αυτό το νούμερο και μετά τη γέννα

egkymosini 2

3. Η μήτρα έχει αρχικά περίπου το μέγεθος ενός μικρού ροδάκινου και στο τέλος αποκτά το μέγεθος ενός καρπουζιού. Ουσιαστικά το αρχικό της μέγεθος πολλαπλασιάζεται σχεδόν 500 φορές!

4. Η καρδιά της εγκύου μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς αντλεί όλο και περισσότερο αίμα για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού που μεγαλώνει.

5. Ένα μωρό αποκτά τα δακτυλικά του αποτυπώματα, που είναι μοναδικά, στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της κύησης

6. Είναι κι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα μωρά κάνουν πολλά πράγματα ενώ βρίσκονται μέσα στη μήτρα. Από το να πιπιλίζουν τους αντίχειρες και να κρατούν τα χέρια τους, μέχρι να… αυνανίζονται και να χαιρετάνε. Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση, να είτε προετοιμασμένες, για το τι θα δείτε κατά τη διάρκεια υπερηχογράφων!

egkymosini 3

7. Σε εννέα στις δέκα γυναίκες αλλάζει κατά ένα βαθμό ο τόνος του δέρματός τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

8. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά μπορούν να γευτούν ό,τι τρώει η μητέρα και δη τις ισχυρές γεύσεις που διαπερνούν το αμνιακό υγρό. Οπότε, ξανασκεφτείτε το με το… σκόρδο!

9. Στη μήτρα, τα θηλυκά έμβρυα αναπτύσσουν όλα τα ωάρια που θα απελευθερωθούν στη ζωή τους. Αντίθετα, στα αγόρια το σπέρμα δεν αναπτύσσεται μέχρι την εφηβεία.

10. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κιλά εκτός από τις μέλλουσες μαμάδες, παίρνουν κιλά και οι μέλλοντες μπαμπάδες. Επίσης, μπορεί να έχουν πρωινή αδιαθεσία, ακόμα και κράμπες στην κοιλιακή χώρα!!! Ω ναι. Μάλιστα, υπάρχει και όρος για τα συμπτώματα αυτά, που είναι γνωστός ως «ανδρολοχεία» ή σύνδρομο Couvade.

Πηγή: Mom.me

Διαβάστε επίσης

Έξι φωτογραφίες που δείχνουν τα δυσάρεστα και αληθινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης

5 μύθοι για την εγκυμοσύνη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved