Οκτώ συμβουλές για νέους μπαμπάδες: Πώς να έρθετε πιο κοντά με το μωρό σας

Λόγω του άρρηκτου δεσμού μαμάς και βρέφους, πολλές φορές εσείς οι μπαμπάδες νιώθετε.. «εκτός».

Οκτώ συμβουλές για νέους μπαμπάδες: Πώς να έρθετε πιο κοντά με το μωρό σας

Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού, η σχέση του με την μητέρα μοιάζει με μια κινητή μονάδα φροντίδας αφού όλες του οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν αποκλειστικά από εκείνη. Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για να έρθετε πιο κοντά με το νέο μέλος – ακόμα κι αν δε θηλάζετε!

1. Κρατήστε το μωρό κοντά σας

dad

Είτε κάνοντας μια βόλτα με τον ειδικό μάρσιπο είτε απλά ξαπλώνοντας μαζί του στο κρεβάτι σας ή τον καναπέ, θα δώσετε την δυνατότητα στο μωρό να σας δει, να σας αισθανθεί και να κρατήσει την μυρωδιά σας.

2. Πλατσουρίστε μαζί

Πέρα από μια ώρα ξεκούρασης για τη μαμά, το καθημερινό μπάνιο του μωρού μπορεί να σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τα μικρά σας πλασματάκια. Παράλληλα, θα εξοικειωθούν με το νερό και θα βρουν νέους τρόπους για παιχνίδι μαζί σας.

3. Παλιμπαιδίστε άμεσα

«Προσγειωθείτε» στον μαγικό τους κόσμο είτε αυτός είναι το δωμάτιο τους είτε είναι το πάτωμα του σαλονιού και περάστε μαζί χρόνο διαβάζοντας, τραγουδώντας, ή απλά όσο ξεκουράζεστε.

4. Ώρα για αλλαγή πάνας

daddy

Η αλλαγή της πάνας είναι ένας τρόπος να αγγίξετε, να επικοινωνήσετε και να εξοικειωθείτε με το μωρό σας. Εστιάστε το βλέμμα σας στο δικό του και μιλήστε του. Θα δείτε ότι θα απολαμβάνει τη φροντίδα σας και θα χαίρεται κάθε φορά που θα έχετε αυτή την προσωπική επαφή.

5. Πάμε βόλτα;

Η συγκεκριμένη συμβουλή μπορεί να υλοποιηθεί τους πρώτους μήνες –αν είστε πολύ τολμηροί- ή μετά από λίγο διάστημα προκειμένου να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια στην «σόλο» βόλτα σας με το μωρό.

6. Διάβασμα από τώρα;

Το μωράκι σας όχι μόνο θα αγαπήσει από νωρίς τα παραμυθάκια αλλά θα συνδέσει μια από τις πιο όμορφες ώρες της ημέρας με την φωνή σας. Δημιουργήστε «ώρες διαβάσματος» αποκλειστικά για εσάς τους δύο.

7. Μασάζ για μωρά

dadbaby

Πριν προλάβετε να αναρωτηθείτε τι νόημα μπορεί να έχει, σας πληροφορούμε ότι το βρεφικό μασάζ δεν ηρεμεί μόνο το σωματάκι τους αλλά συμβάλλει και στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη μέσα από την αγάπη και τα αγγίσματά σας.

8. Ώρα για τραγουδάκια

Ακόμα και οι πιο παράφωνοι μπαμπάδες μπορούν να χαρίσουν στιγμές αγάπης μέσα από τα νανουρίσματα ή τα καθημερινά τραγουδάκια. Τα μωρά ηρεμούν στο άκουσμα της μελωδίας και συνδέουν –και πάλι- την φωνή σας με όμορφα συναισθήματα.

Διαβάστε επίσης

Πέντε tips για «ετοιμοπόλεμους» μπαμπάδες
Ωδή στην πατρότητα! Μπαμπάδες συναντούν για πρώτη φορά τα μικρά τους (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved